FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayı rallisi mi, boğa başlangıcı mı?

ABD piyasaları olumlu gelen dataların ardından dün 24 milyar dolarlık hazine ihalesine yüksek talep gelmesi ile birlikte moral buldu ve yükselişini dünde sürdürdü.

Kötü banka planının ardından, beklenmedik şekilde olumlu gelen ekoomik datalar piyasalardaki olumlu havanın ivmesinin yükselmesine neden oldu. ABD piyasaları geçen yıl Mayıs ayından sonra ilk kez 22 haftalık ortalamasının üzerinde kapatmayı başardı. Bu piyasanın gücünü göstermesi bakımından önemli.

Olumlu gelen datalar, "ayı piyasası rallisi mi, yoksa boğa piyasası başlangıcı mı" konusunda ikilemler yaratıyor. Ancak bunun anlaşılması için bir iki aya daha ihtiyaç olduğunu ve piyasalarda halen pek çok soru işareti bulunduğunu düşünüyoruz.

İç piyasada ise İMKB yatay ve baskılı bir piyasa gösterdi ve günü hafif aşağıda kapadı. Seans sonunun doğru banka hisselerinde satışların gelmesi etkili oldu. 25.200 ve 24.700 seviyelerinin destek olmasını bekliyoruz. 25.700 direnç konumunda.

Bugün için ABD Kişisel Tüketim ve Harcama rakamları önemini koruyacak. Yerel seçimler öncesi son işlem günü olması bakımından bugün karışık seyirler görülebilir.

(Meksa Yatırım)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler