FİNANS

Bakan elektrik zam oranını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TETAŞ'ın EPDK'ye yüzde 21,8'lik bir zam talep ettiğini belirterek, "Benim tahminim elektrik zammı yüzde 10'lar civarında olacak" dedi.

Yıldız, Ankara Rixos Otel'de Türkiye, Irak ve Suriye çevre ve su bakanlarının Ankara'da bir araya geleceği Üçlü Bakanlar Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız, nihai tüketiciye, yani yurttaşa, sanayiciye, tüccara, çiftçiye elektrik veren kurumun TETAŞ değil dağıtım şirketi TEDAŞ olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"EPDK'nin bugün yapacağı kararla bunu karara bağlayacak, TETAŞ'tan gelen ve gerekçeleri belirtilmiş olan talebi değerlendirecek. Maliyet bazlı bir fiyat uygulamasına bildiğiniz gibi geçilmişti. Çıplak maliyetlere olabildiğince giden ve enerji sektörünün kendi ayakları üzerine yürüyebileceği bir sistem oturtulmuştu. Bununla birlikte ne yapılacak nasıl bir yol haritası izlenecek. TEDAŞ'tan da teklifini alacak EPDK, bu teklifi aldıktan sonra vatandaşa en son fiyat ayarlaması hangi oranda yansıyacak, bunu belirleyecek. Sistem bu, şu anki süreç bu"

DOGALGAZ TÜKETİMİ
Yıldız, doğalgaz tüketimiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de, Tüketici alışkanlığı itibariyle doğal gazdaki talebin diğer yakıtlara göre daha avantajlı hale geldiğine işaret ederek, "En son yapılan fiyat ayarlamasından sonra buna rağmen tüketici alışkanlıkları bu manada doğal gaz bazında kullanılmıyorsa, tabi mali dengelerle Maliye Bakanımız sorumlu olduğu için kendisine bir danışmam gerekiyor" dedi.

FIRAT VE DİCLE SUYU
Suriye, Irak, Türkiye arasında su konusuna ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Yıldız, Türkiye'nin komşu ve kardeş ülke Suriye ve Irak'a 500 metreküp/ saniye civarında ortalama değerin daha üzerinde su verdiğine dikkati çekerek, Suriye ve Irak'ta su ihtiyacı olduğunun farkında olduklarını ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya da bu yıl içerisinde toplam ortalama 350 metreküp/saniye civarında su geldiğini belirtti. Yıldız, Türkiye'de suyun bu manada bol olmadığını, o yüzden kendilerinin belirlenen bu miktarı fazla aşamayacaklarını ifade etti.

[**ELEKTRİK ZAMMI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

**](https://www.mynet.com/)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler