FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa, 38500 üzerinde tutunmayı başardı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alım ağırlıklı açılışın ardından bir miktar kar satışı ile karşılaşarak yatay seyre girdi.

Açılışta 38995 puana kadar yükselen Ulusal 100 Endeksi, bir miktar kar satışı ile 38500 bölgesinin altına sarktı. En düşük 38420 puanı gören Bileşik Endeks, 38500 üzerinde tutunma çabasında başarılı olarak, ilk seansı (yüzde 0.17) 65.63 puan artışla 38621.19 puandan tamamladı.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Birinci seansta işlem hacmi 578.841.254 YTL olarak gerçekleşti.

Dün ABD borsaları, ABD Merkez Bankası (FED) Beige Bookraporu yeni bir bilgi içermese de, petrol fiyatlarındaki düşüşün sürmesi ve Fannie Mae ve Freddie Mac ile ilgili tasarının kabul edilmesinin etkisiyle iyimser bir kapanış gerçekleştirdi.

Bugün Asya borsalarında yükseliş yönünde kapanışlar gerçekleşmesinin de etkisiyle güne alıcılı bir seyirle başlayan İMKB, Avrupa borsaları ile vadeli ABD endeks kontratlarının negatif bölgede bulunması nedeniyle birmiktar satışla karşılaştı.

Petrol fiyatları ile yurtdışı piyasaların yakından takip edildiği piyasada, bugün ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları ve mevcut ev satışları rakamları yakından izleniyor. Bugün ayrıca ABD'de gün içinde gelecek 3M, Radio Shack ve Xerox ile piyasa kapanışı sonrasında açıklanacak National City ikinci çeyrek kar rakamları da önemli bulunuyor.

Yurtiçinde de AK Parti kapatma davasının gelecek hafta Pazartesi günü görüşülmeye başlanması beklenirken, Ergenekon davası ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler