FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa, artan satış baskısıyla yüzde 2 düştü

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), G-20 zirvesinden tatmin edici bir sonuç çıkmaması nedeniyle haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başladı.

İMKB Ulusal 100 Endeksi, ilk seansı 516 puanlık kayıpla 24909 puandan tamamladı. Birinci seans kapanışı itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 2.03 oranında değer yitirirken, 450.514.620 YTL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Bileşik Endeks en düşük 24821, en yüksek 25387 puanı gördü.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Yükseliş çabalarının sınırlı kaldığı piyasada, bugün ABD'de açıklanacak ekonomik veriler takip ediliyor.

Cuma günü ABD borsaları geçen ay perakende satışların beklenenden çok düşmesi ve ekonomininin daha da derin darboğaza girebileceği endişesi nedeniyle haftayı satıcılı bir seyirle kapattı.

G-20 zirvesinde piyasaları tatmin edici ölçüde güçlü ve somut önlemlerin alınmaması ve yurtdışı piyasalardaki olumsuz görünüm İMKB'nin açılışında etkili oldu.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da Empire State İmalat Endeksive TSİ 16:15'te sanayi üretimi verisi rakamları açıklanacak. Ayrıca ABD'de Target'in ABD piyasalarının açılışı öncesinde açıklayacağı üçüncü çeyrek mali tabloları da izlenecek.

Yurtiçinde IMF ile anlaşma imzalanıp imzalanmayacağına yönelik gelişmeler yakından takip ediliyor.

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Yunus Kaya, hafta sonu yapılan G-20 toplantısının ardından ABD'de başta General Motors olmak üzere otomotiv sektörü ile ilgili gelişmelerin ve Türkiye ile ilgili olarak IMF ile yapılabilecek olası bir anlaşma gibi gündem maddelerinin haftaya damgasını vuracağını ifade etti.

Yunus Kaya, ilk işlem gününe hafif satıcılı başlayan İMKB 100 Endeksi için 25000 ve 24300 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu vurgulayarak, "25700 ve 26350 seviyeleri ise direnç bölgeleri olarak çalışacaktır" diye konuştu.

Araştırma Uzmanı Kaya, IMF ile anlaşmanın yapıldığına ilişkin haberin gelmesi halinde, İMKB açısından bir toparlanma hareketi görülebileceğinin altını çizdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler