FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa dalgalı günü 163 puan artıda tamamladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), toparlanma hareketinin ardından ikinci yarıda satışlarla gevşedi.

İlk seansta tepki alımları ile 43110 puana kadar yükselen ve kar satışlarını 42700 civarında karşılayarak yönünü yeniden yukarı çeviren Ulusal 100 Endeksi, bir süre yatay seyir izledikten sonra ilk seansı 43043.20 puan ile yüzde 1.46 oranında artıda tamamladı.

Açılışta 42500 bölgesine gevşedikten sonra alımlarla 44000 bölgesine yönelen İMKB 100 Endeksi, gelen hızlı satışlarla 42000 seviyesine kadar geriledi ve günü (yüzde 0.39) 163.98 puan artıda tamamladı.

İkinci seansta 1.629.780.776 YTL olarak gerçekleşirken, toplam hacim 2.184.129.029 YTL oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) bankacılık sektörüne likidite enjekte etmesinin kredi piyasalarındaki sıkıntıyı çözmeye yetmeyebileceğine yönelik görüşlerin ağırlık kazanması ve gelen olumsuz haberlerle yaşanan düşüş hareketinin ardından, bugün piyasalarda bir miktar toparlanma gözlendi.

Dün ABD borsaları güne perakende satışlar verisinin piyasa beklentilerinden olumsuz gelmesinin etkisiyle satıcılı açılsa da, S&P'nin büyük finans kurumlarının subprime mortgage zararlarının yazılmasında yolun yarısını geçtiğini düşündüklerini belirtmesi ve ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'ın da uzun vadede temellerin güçlü olduğunu belirtmesi ile sınırlı bir yükseliş hareketi gerçekleştirmesi bugün İMKB'nin açılışında etkili oldu.

Yurtdışı piyasalara bağlı seyir izleyen ve Avro bölgesi enflasyon verisinin ardından ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verisini bekleyen İMKB, verilerin beklentilerden olumlu çıkmasının etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Ancak Bear Stearns'ün likidite zorluğuna düştüğününortaya çıkması dünya piyasaları ile birlikte İMKB'de de paniksatışlarının gelmesine yol açtı.

Gelecek hafta 18 Mart'ta gerçekleştirilecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ve yurtdışı piyasalardaki gelişmelerin piyasalara yön vermesi bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler