FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa güne kararsız başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, güne 20 puan artışla 44 bin 717 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.04 oranında değer kazanırken, 18.424.051 TL'lik işlem gerçekleşti.

İMKB'nin son on gündeki yükselişi yüzde 17 seviyesine ulaştı.

Bugün için endeksin 43 bin 500-45 bin 200 arası bir band aralığında hareket etmesi bekleniyor.

ABD'de dün açıklanan makro ekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesi ABD borsalarının günü yükselişle tamamlamasını sağladı.

Genel olarak piyasalardaki olumlu havanın sürmesine bağlı olarak piyasalardaki dalgalı seyrin devam edeceği düşünülüyor. Gün içinde kar satışların karşılanması halinde yükselişin devam etmesi bekleniyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

Öte yandan Doğan Holding'in sahibi olduğu olduğu Petrol Ofisi hisselerinin OMV'ye satılmasına yönelik görüşmelere başlanacağını açıklaması sonrası Doğan Grubu hisselerinin hareketli olabileceği kaydediliyor.

Bankalarda yaşanan ralli ve bu ralliye katılamayan sanayi sektörü ile birlikte İMKB’de dengeler hissedilir bir şekilde değişti. Banka hisselerinin, İMKB 100 şirketlerinin toplam piyasa değerinin yüzde 45,5’ini oluşturuyor.

Bugün için 43 bin 500 seviyesi önemli destek noktası olarak öne çıkıyor. Teknik olarak endeksin kısa ve orta vadeli yönü yukarı gözükmekte. 44 bin 150 seviyelerinde düşen ana kanalı kırıp üstünde kapanış yapan, yurtdışı piyasalardaki olumlu hava ile birlikte endekse gelen hızlı alımların 45 bin 700 seviyelerine kadar yeniden devam etmesi beklenebilir.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

Bugün Asya tarafında MSCI Asya endeksinin zirve yapmasının ardından gelen düzeltmeler etkili olurken, Avrupa tarafında sabah açıklanan olumlu şirket karları olası düzeltme çabalarında destek verici olacak. Öğleden sonra ise ABD verileri piyasaların seyrini belirleyecek.

Bugün yurtdışında Ambac, AXA, Cisco Systems, P&G, Societe Generale, Tesco, Henkel, Adidas, OMW, Carlsberg; yurtiçinde de Garanti Bankası ve Turkcell mali verilerini açıklayacak.

Ayrıca Cuma günü açıklanacak Temmuz ayı istihdam datasının öncü verisi olarak kabul edilmesi nedeniyle ABD’de yayınlanacak ADP istihdam raporu ve fabrika siparişleri gün içinde takip edilecek önemli verilerdir.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Gösterge tahvil bileşik faizleri Hazine’nin ihale günününde yüzde 10.00’nun da altına gevşedikten sonra dünü yüzde 10.11’de kapattı. Temmuz enflasyonunun beklentilere paralel Merkez Bankasının faiz indirimlerine devam edecek olması sabit getiri piyasalarını destekliyor.

Öte yandan Merkez Bankası'nın günlük döviz alım ihaleleri göreceli olarak etkin görünüyor.

TL dolar karşısında 1.46 platosunda seyretmeye başladı. Döviz alım ihalelerine, günlük limitlerinin 5 katı kadar talep gelirken Merkez Bankası günlük limit 30 milyonluk alımla yetindi.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,4670, avro 2,1100 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 1,4620 liradan alınan dolar 1,4670 liradan satılıyor. 2,1050 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,1100 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,4640 lira, avronun satış fiyatı ise 2,1080 lira olmuştu.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ PİYASALARDA SON DURUM New York Menkul Değerler Borsası günü yükselişle kapadı.

Dow Jones Sanayi Endeksi, 33,63 puan artışla 9.320,19 puandan, Nasdaq bileşik endeksi de 2,70 puan artışla 2.011,31 puandan günü tamamladı.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 122,48 puan (yüzde 1,18) değer kaybederek 10,252.53 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının, önde gelen şirketlerden gelecek ikinci çeyrek ve ilk yarı sonuçları öncesinde güne ihtiyatlı bir açılışla başlamaları bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 4 puan kayıpla, Dax'ın 9 puan artıda ve Cac-40'in 7 puan yükselişle açılacağını tahmin ediyorlar.

Analistler, piyasalarda ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde bir kar realizasyonunun yaşanabileceği yönünde endişeler olduğunu da ifade ediyorlar.

Analistler, 3.5 haftadın neredeyse aralıksız bir yukarı hareket yaşandığına dikkat çekerek, yatırımcıların bir miktar karlarını ellerine almak isteyebilecekleri de vurguluyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler