FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa güne satıcılı başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, 78 puan düşüşle 46 bin 341 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.17 oranında değer kaybetti.

Piyasaların bugün saat 19:00’da açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesinde yurt dışı piyasalardaki satıcılı seyire bağlı olarak aşağı yönlü dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor. Son iki günde yaşanan sert satışların ardından tepki alımları gelse de bunun dün olduğu gibi sınırlı kalması bekleniyor.

Yurtdışına baktığımızda, beklentilerden oldukça zayıf gelen ABD konut verilerine rağmen piyasaların sınırlı bir zayıflık gösterdiği gözleniyor.

Son günlerde risk iştahındaki kısmi zayıflamanın ağırlıklı olarak hisse senedi piyasalarında hissedildiğini, para ve faiz cephesinde ise belirgin bir bozulma yaratmadığı görülüyor.

Artan siyasi riskler nedeniyle baskı altında kalan İMKB’de bugün tepki alımları görülmesi halinde 47 bin 300 seviyesi ilk direnç olacak. Satışların sürmesi durumunda ise ilk destek 45 bin 800'de bulunuyor.

Bankalarda da satış baskısının sürdüğüne ve hemen hemen hepsinin destek noktalarına geldiğine dikkat çeken analistler, bankaların desteklerden tepki göstermesi halinde endeks için dönüş şansı oluşacağını vurguluyor. Faiz indirimi öncesinde banka hisselerinde hareketlilik yaşanabileceği kaydediliyor.

Bugünün gündemine baktığımızda, TCMB’nin faiz kararı ile ABD’de gün içinde yayınlanacak verilerin takip edileceğini görmekteyiz. TCMB’nin faiz kararında beklenti 25 puan düşürüleceği (yüzde 6.50) yönünde.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Dolar, parite etkisi ile 1.48 seviyelerinde sıkışık bir seyir izliyor. Yurtiçinde son dönemde yaşanan politik gelişmelerin, hisse senetlerinde yarattığı satış baskısına rağmen para piyasaları üzerinde etkisinin daha sınırlı kaldığı gözleniyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,4830, avro 2,2110 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 1,4780 liradan alınan dolar 1,4830 liradan satılıyor. 2,2050 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,2110 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dün kapanışta doların satış fiyatı 1,4810 lira, avronun satış fiyatı ise 2,2140 lira olmuştu.

Bono piyasasına bakıldığında ise, gösterge bileşik faizlerin yüzde 8.70 - 8.80 seviyelerinde hareket ettiği gözleniyor. Uzmanlara göre, piyasalarda olumlu görünümün güçlenmesi ve bugün toplanacak PPK’dan faiz indirimine yönelik beklentilerin artması halinde faizlerde sınırlı bir gevşeme görülebilir.

Merkez Bankası'nın faiz indirim sürecine devam etmesi bekleniyor. Bugün yapılacak PPK toplantısında 25 puanlık indirimle faizlerin yüzde 6.50 seviyesine çekeceği öngörülüyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ BORSALARDA SON DURUM New York Borsası Wall Street'in Dow Jones Sanayi Endeksi, günü 11,11 puan düşerek (binde 1) 10.426,31 puandan kapadı.

Borsada teknoloji şirketlerinin ibresi Nasdaq Bileşik Endeksi de 10,64 puan düşüşle (binde 5) günü 2 bin 193,14 puandan tamamladı.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 127,33 puan (yüzde 1,32) değer kaybederek 9,549.47 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının yeni güne karışık bir seyir ile başlamaları bekleniyor.

Analistler, Mart ayından bu yana yaşanan rallinin sonrasında yatırımcıların yıl sonunun yaklaşması ile pozisyonlarını kapatıp kapatmamayı değerlendirmeye çalıştıklarını ifade ediyorlar.

Analistler, yatırımcılar arasında hala bu rallinin daha yukarıgidip gitmeyeceği konusunda şüpheler olduğunu vurguluyorlar.

IG Markets analistleri FSE 100'ün değişim göstermeden, Dax'ın 12puan artıda ve Cac-40'ın 5 puan ekside açılacağını tahmin ediyorlar.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler