FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa haftaya hızlı başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, 419 puan artışla 45 bin 650 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.93 oranında değer kazandı.

Kurban bayramı nedeniyle bu hafta 3 buçuk gün işlem yapılacak olan piyasaların yurt dışı piyasalara bağlı dalgalı seyrini sürdürmesi bekleniyor. Özellikle bu hafta ABD’de açıklanacak ekonomi verileri ve FED tutanaklarının piyasaların seyri üzerinde etkili olacağı kaydediliyor.

Geçtiğimiz hafta yaşanan sert satışların ardından haftaya tepki alımları ile başlayan piyasaların gün içinde Avrupa borsalarını takip edeceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz cuma günü Asya ve Avrupa kaynaklı yatırım iştahını azaltan bazı gelişmeler sonrasında haftanın ilk gününde toparlanma sinyalleri dikkat çekiyor.

Uzmanlara göre, geçen hafta Çarşamba günü teyit edilen "sat" sinyali halen devam ediyor. Bugün için bir dönüş oluşup oluşmayacağını izleyeceğiz. 44 bin 700 ve 44 bin seviyeleri bugün için destek noktaları olurken, yukarıda 45 bin 800 ve 46 bin 900 dirençleri bulunuyor.

Bu hafta hem ABD hem de İMKB 3 buçuk gün işlem görecek. ABD Perşembe günü tatil iken, İMKB Perşembe günü yarım gün tatil olacak. Cuma günü ise yurtiçi piyasalar tatil iken, ABD yarım gün işlem görecek. Bu hafta az ama öz ekonomik veriler açıklanacak.

Pazartesi günü Almanya ve Euro bölgesinde PMI ve ABD’de 2. El konut satışları verileri açıklanacak. Salı günü Almanya IFO, ABD 3. Çeyrek Büyüme Revize ve FED toplantı tutanakları açıklanacak. Çarşamba ABD’de Yeni Konut Satışları ve Dayanıklı Tüketim Malları siparişleri açıklanacak.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Bono piyasasında oranların yüzde 8.83 - 8.86 arasında seyretmesi ve döviz piyasasında ise dolar kurunun 1.49 – 1.4960 arasında dalgalanması beklenebilir.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,4940, avro 2,2280 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 1,4880 liradan alınan dolar 1,4940 liradan satılıyor. 2,2200 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,2280 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dün kapanışta doların satış fiyatı 1,4960 lira, avronun satış fiyatı ise 2,2200 lira olmuştu.

Geçtiğimiz hafta gözlemlenen ABD ve Asya kaynaklı satış baskısına rağmen, ABD büyüme verisi ve ihaleler öncesinde dolar uluslararası piyasalarda değer kaybediyor. Gün içinde Euro/doların 1.49 - 1.50 aralığında dolar/TL'nin ise 1.49 seviyelerindeki seyri bekleniyor.

Geçen hafta açıklanan faiz indirimi kararı sonrasında Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarla indirim sürecinin sonuna gelindiğine dair algılamaların artması ile haftanın son gününde tahvil-bono piyasasında satışlar arttı.

Merkez Bankası’nın beklentilere paralel faiz indirimi sonrasında bono piyasalarında faizlerin yönü dış piyasalardaki gelişmelerin ışığında yukarı yönlüydü. Ukranya’nın borçlarını ödeyemeyeceği haberi global risk iştahını azalttı. Ağustos 2011 itfalı kağıdın faizi 16 puan yükselerek yüzde 8.85’e çıktı. İkincil piyasa faizlerinin politika faiz kararına tepkisi sınırlı kaldı. Bu bağlamda Merkez Bankası’nın Aralık ayında son kez 25 puanlık bir indirime gideceği düşünülüyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ BORSALARDA SON DURUM
Japonya'da mali piyasalar bugün ulusal tatil nedeniyle kapalı.

Piyasalarda işlemler yarın tekrar başlayacak. Bu arada, Avustralya'da borsa yüzde 0,69 ve Hong Kong'da yüzde 1,10 yükseldi.

Avrupa borsalarının Cuma günü bankalar öncülüğünde yaşanan düşüşe tepki vermesi ve yeni güne yükselişle başlamaları bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 32, Dax'ın 29 ve Cac-40'ın 28puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

SVM UK100 Select Fund analistleri de piyasalarda endişenin devam ettiğini ancak, olumlu likidite ortamı, düşük faizler ve mali teşviklerinsürmesinin ekonomide yeni bir daralma riskini azaltması nedeniyle olumluhavanın süreceğini öngörüyorlar.

New York menkul kıymetler borsası Wall Street günü hafif düşüşle kapadı.

Dow Jones endeksi 14,28 puan düşüşle 10.318,16'dan, Nasdaq bileşik endeksi 10,78 puan düşüşle 2.146,04'ten kapandı.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler