FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa kritik haftaya sert çıkışla başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), haftanın ilk seansında alıcılı bir seyir izledi.

Gelen alımlarla 35700 seviyesinin üzerine çıkan ve bu seviyede bir miktar kar satışıyla karşılaşan Bileşik Endeks, ilk seansı 35492.92 puan ile (yüzde 1.39) 486.46 puan artıda tamamladı.

Birinci seansta işlem hacmi 387.464.352 YTL olarak gerçekleşti.

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson’ın Kongre’den Fannie Mae ve Freddie Mac'e limitsiz hisse alımı için yetki talep etmesi ve ikisinin de acil nakit yardımından faydalanabilecek olmaları, ayrıca medyada bahsi geçen bu kurumlara $15 milyarlık sermaye enjekte edileceği yönünde çıkan haberler, yeni haftaya başlarken bir ölçüde rahatlama sağlamış görünüyor.

ABD’de önemli veri açıklamasının olmadığı bugün petrol fiyatları, Avrupa borsalarındaki seyir ile ABD endeks kontratları takip ediliyor. Yarın ise ABD’de açıklanacak olan Empire State Sanayii Anketi, Haziran ayı ÜFE’si ve perakende satışları, çarşamba günü çıkacak olan Haziran ayı TÜFE’si, sanayii üretimi ve Fed’in son toplantısının tutanakları, perşembe günü gelecek olan yeni ev başlangıçları, haftalık işsizlik başvuruları ile Philadelphia Fed Anketi piyasalar tarafından izlenecek veriler arasında bulunuyor.

Ayrıca yarın Almanya’da açıklanacak olan ZEW Endeksi ile Japonya Merkez Bankası’nın faiz kararı gündemdeki önemli gelişmeler arasında bulunuyor.

ABD’de hafta boyunca gelecek olan ikinci çeyrek karları küresel bazda piyasalarda yön belirleyecek gelişme olduğundan piyasaların en önemli gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

Yurtiçinde ise türban davasında verilen karar sonrasında AKP’nin kapatılmasına yönelik davada artan politik ve ekonomik riskler ile Ergenekon soruşturmasının artırdığı tansiyon önemini koruyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler