FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa satış baskısıyla açıldı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, 497 puan kayıpla 43 bin 181 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1.13 oranında değer kaybederken, 8.086.374 TL'lik işlem gerçekleşti.

Global borsalarda devam eden düşüşlere bağlı olarak satıcılı bir seyir beklenen piyasalarda yurtdışına paralel, dalgalı seyrin sürmesi bekleniyor.

FED'in bugün faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamaları bekleyen piyasalar, dün yurtdışı piyasalar ile birlikte satıcılı bir seyir izledi. Global borsalarda artan satışlara bağlı olarak gün sonuna doğru artan satışlar endeksin hızla geri çekilmesine neden oldu.

Teknik olarak bakıldığında, 45 bin seviyesi aşılamadığı için yükseliş denemeleri zayıf kalabilir. 44 bin - 44 bin 100 seviyesine gerileyen 5 ve 9 günlük ortalamalar önemli direnç konumunda. Yatırım Finansman Menkul Değerler tarafından yapılan analize göre, gün içinde olası tepki yükselişinde 44 bin seviyesi aşılamayabilir. 44 bin direncinin aşılamaması düşüşün 42 bin 800 desteğine doğru sürmesine neden olabilir. Ancak gün içinde 43 bin 300 seviyesi destek olarak korunmaya çalışılacaktır.

Kısa vadeli ortalamaların altında kalındığı sürece zayıf görüntü sürecek. Hızlı yükseliş nedeniyle kısa vadeli pozisyonlarda mevcut seviyeler kademeli satışlar için uygun olabilir.

5 aydır süren yükseliş trendi nedeniyle pozisyon taşımada temkinli olunmalıdır.

Bugün gün içinde açıklanacak önemli ekonomik veri olmamasına karşılık Avrupa ve ABD'den (Macy’s, Nestle, EoN) gelecek şirket karları nedeniyle İMKB’nin gün boyunca yurtdışı ve alternatif piyasaları takip edeceği düşünülüyor.

Akşamki FED’in kararından ziyade ekonomiye ilişkin yapılacak açıklamaların önem kazanacak olması nedeniyle yapılacak açıklamalar ise ancak yarın etkili olacaktır.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Döviz piyasaları hareketlendi. Global dolar talebinin artması TL’nin değer kaybetmesine neden oluyor. Dolar, 1.50’nin biraz üzerine çıktı. Merkez Bankası günlük döviz alım ihalelerine devam ederken dolarda değer kaybının devam etmesiyle ihaleleri durdurabilir.

Döviz alım ihalelerine gelen satış miktarlarının yüksek seyretmesi, piyasa çevrelerinde döviz arzı yüksek olarak algılanmasına neden oluyor ama döviz fiyatları yükseliyor. Merkez Bankası'nın döviz alım ihalelerini kurlarda bir sıçrama yaşanana kadar devam ettirmesi beklenebilir. Uzmanlara göre, döviz alım ihalelerine rekor satış teklifleri gelirse bu düşüşü değil, 1.50’nin üzerinde yukarı hareketi işaret edecektir.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,5050,avro 2,1260 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 1,5000 liradan alınan dolar 1,5050 liradan satılıyor.2,1200 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,1260 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,5000 lira,avronun satış fiyatı ise 2,1170 lira olmuştu.

Salı günü yurtdışı piyasalardaki satış baskının artmasıyla iç piyasalar da aşağı yönlü eğilim hakimdi. Gösterge tahvil bileşik faizleri ikincil piyasada 30 baz puan artarak yüzde 10.30’a yükseldi. Bu akşam gerçekleşecek FED toplantısı öncesinde piyasalarda baskı arttı. Bankanın büyüme öngörülerinde daha pozitif olup, faizleri bir süre daha düşük tutması bekleniyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ BORSALARDA SON DURUM
New York Wall Street Borsasında Dow Jones ve Nasdaq endeksleri günü düşüşle kapattı.

Borsanın temel göstergesi Dow Jones 96,50 puan kayıpla 9.241,45 puana düşerken, teknoloji endeksi Nasdaq 22,51 puan kayıpla 1.969,73 puana geriledi.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 150,46 puan (yüzde 1,42) değer kaybederek 10,435 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının yeni güne genel olarak yükselişle başlamaları bekleniyor.

Analistler, FED'in bugün sona erecek faiz toplantısında para politikasının önümüzdeki dönemde sıkılaştırılacağına yönelik bir sinyal vereceği beklentisinin etkisi ile alımlar yaşanacağını düşünüyorlar.

FED'in bugünkü toplantıda faizleri değiştirmeyeceğinin öngörüldüğünü belirten analistler, ancak toplantı sonrasında yapılacak açıklamanın ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliğine ve faiz artırımını zamanlamasına ilişkin işaretler içereceğinin tahmin edildiğini vurguluyorlar.

Cantor analistleri, FTSE 100'ün 3 puan kayıpla, Dax'ın 36 puan artıda ve Cac-40'ın 14 puan yükselişle açılacağını tahmin ediyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler