FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa tepki alımlarıyla açıldı

**İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, 355 puan artışla 46 bin 266 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.77 oranında değer kazanırken, 19.403.408 TL'lik işlem gerçekleşti.

**

Dün yurt dışı piyasalardan ayrışarak gerileyen İMKB’nin, bugün yurt dışı piyasaların yükseliş eğilimini sürdürmesi nedeniyle tepki alımlarının da etkisiyle çıkışa geçmesi bekleniyor.

Bugün saat 11:00’de Başbakan Yardımcısı Babacan tarafından açıklanacak orta vadeli paket ve yurt dışında açıklanacak ekonomi verileri piyasalar tarafından takip edilecek.

Teknik olarak bakıldığında, endeks, uzun vadeli yükselen trend desteğinden gelen alımlar ile birlikte kısa vadeli düşen kanal direncini kırdı. Kısa vadeli düşen kanal desteğinin kırılmasıyla birlikte kısa vadeli güçlü bir piyasaya geçiş görüldü.

45 bin - 45 bin 500 artık güçlü destek seviyeleri haline geldi. Endeksin 46 bin 700 direncinin aşılması durumunda, 48 bin 400’de bulunan bir önceki zirve noktasını test etmesi beklenebilir.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI Bono ikincil piyasalarında gösterge bileşik faizleri gevşemeye dün de devam etti. Gün içersinde %9.13’ü gören faizler günü yüzde 9.21’de kapattı.

Merkez Bankası Para Politika Kurulu toplantısı öncesinde beklentileri fiyatlayan ikincil piyasa bugün açıklanacak orta vadeli mali programla daha da gevşeyebilir. Merkez Bankası’nın yarınki toplantıda 50 baz puan faiz indirimine gidip indirimlere devam sinyali vermesi bekleniyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,4780, avro 2,1680 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 1,4730 liradan alınan dolar 1,4780 liradan satılıyor. 2,1630 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,1680 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dün kapanışta doların satış fiyatı 1,4900 lira, avronun satış fiyatı ise 2,1690 lira olmuştu.

Uluslararası piyasalarda ABD Doları, ABD'de bugün açıklanacak olan sanayi üretim verileri öncesinde başta Avro olmak üzere önemli para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Ekonomideki toparlanmanın göreceli olarak güvenli bir yatırım aracı olan dolara olan talebin azalmaya devam etmesi bekleniyor.

Avro, bu sabah 1.4685 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Bank of Tokyo Mitsubishi analistleri, yen ve dolar gibi fonlama paralarının zayıflamaya devam edeceğini, risk iştahının artması ile yüksek getirili para birimleri ve riskli varlıklara yönelik alımların süreceğini vurguluyorlar.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ PİYASALARDA SON DURUM
ABD'de hisse senetleri perakende satışlarda beklentilerin üzerinde yaşanan artışın etkisi ile dün 2009 yılının en yüksek seviyesinden kapandılar.

Tüketici talebinden beklenmedik güçlenmeye işaret eden ve tüketici talebinin 'hurda için nakit' olarak adlardırılan yeni araç alımını teşvik programının yarattığı artışın ötesine geçtiğinin görülmesi ile Dow Jones Sanayi Endeksi günü yüzde 0.59 artışla 9683.41 puandan tamamladı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.31 yükselerek 1052.63 ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.52 çıkışla 2102.64 puandan kapandı.

Analistler açıklanan perakende satış verilerinin, özellikle otomobil hariç perakende satışların beklentilerin üzerinde gelmesinin tüketici talebinde büyümenin sadece 'hurda için nakit'ten ibaret olmadığını gösterdiği belirterek, "Tüketici toparlanıyor ve ABD ekonomisi toparlanıyor" değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı.

Nikkei Endeksi, 53,15 puan (yüzde 0,52) değer kazanarak 10,270.77 puandan kapandı.

Dün ABD hisse senedi piyasalarında, FED Başkanı Bernanke'nin resesyonun büyük olasılıkla sona erdiği yönündeki açıklaması ve beklenenden daha iyi gelen perakende satış verilerinin etkisi ile yaşanan yükselişin bugün Avrupa borsalarına yansıması bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 30, Dax'ın 14 ve Cac-40'ın 14 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

Analistler, Bernanke'nin açıklamalarının piyasalarda güveni ciddi şekilde artırdığını belirtiyorlar.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler