FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa yeni bir zirve ile açıldı

**İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, 260 puan artışla 55 bin 233 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.47 oranında değer kazandı.

**

İMKB, olası IMF anlaşması beklentileri ve dün eklenen S&P’nin not artırım söylentileri ile yükselmeye devam ediyor. Bu nedenle borsada trend yukarı yönlü görünümünü koruyor.

Bugün ABD istihdam verisinin olumlu tarafta yorumlanma ihtimali kuvvetli görünüyor.

Uzmanlar gün içinde 55.600 direncini izlemek gerektiğini vurguluyor. Kâr satışları gelmesi halinde ise ilk destek 54.400 olacak.

Bugün piyasaların saat 10:00’da Kasım ayı sanayi üretim verilerini, daha sonra ise TSİ 15:30’da açıklanacak ABD Aralık ayı tarım dışı işsizlik verilerini takip etmesi bekleniyor.

TEKNİK BAKIŞ
Teknik olarak bakıldığında ise, Ziraat Yatırım'dan yapılan analize göre 54.650 seviyesinin üzerinde kalınması ve 55.000 direnç seviyesinin geçilmesi durumunda takip edilecek dirençler 55.300 ve 55.625 seviyeleri olacak.

Ayrıca gün içinde 54.650 destek seviyesinin altına gelinmesi durumunda kısa vadeli trendin düşüş yönünde değişerek 54.350 ve 54.000 destek seviyelerini hedefleyecek.

54.000 destek seviyesi orta vadeli trend desteği olarak takip edilebilir.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Uluslararası piyasalarda, FED toplantı tutanaklarında faiz artırımlarına ilişkin net bir sinyal verilmemesi paritenin dolar lehine hareketlerini hafta boyunca sınırlasa da işsizlik maaşı başvuruları sonrasında dolar değer kazanıyor.

Yurtiçine baktığımızda ise, IMF anlaşması beklentileri gündemi korurken kredi derecelendirme kuruluşu S&P’in yakın zamanda not artırabileceği söylentisi bono ve döviz piyasalarını gevşetti.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,4780, avro 2,1160 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 1,4700 liradan alınan dolar 1,4780 liradan satılıyor. 2,1070 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,1160 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dün kapanışta doların satış fiyatı 1,4770 lira, avronun satış fiyatı ise 2,1180 lira olmuştu.

Gün içinde Euro/doların 1.4250 - 1.4400 aralığında, dolar/TL’nin ise 1.4700 - 1.4800 aralığında seyretmesi bekleniyor.

Faiz cephesine baktığımızda ise, piyasalardaki sınırlı kar satışlarına karşın sakin ve yatay bir seyir izleniyor. Gösterge bileşik faiz, dünü yüzde 8,80 seviyelerinde tamamladı.

Dün yeniden gündeme gelen not artırımı beklentileri ile kısa vadede sınırlı gevşeme görülebileceği ifade ediliyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ BORSALARDA SON DURUM
ABD'de hisse senedi piyasaları, ülkenin önde gelen perakendecilerinin yılın son ayında beklentilerden daha iyi performans gösterdiklerini açıklamaları ve beklentilerden daha olumlu işsizlik sigortası başvurularının etkisi ile yükseldi.

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 28.11 puan artışla 10601.79 puandan kapanırken, yükselişte General Electric'te yaşanan yüzde 5.6'lık değer artışı da rol oynadı.

GE hisselerinin değer kazanmasında JP Morgan'ın bu şirket için fiyat hedefini yükseltmesi ve Morgan Stanley'in ticari gayrimenkul sektörü için pozitif görünüm ortaya koyması rol oynadı.

Credit Suisse tarafından yatırım tavsiyesi yükseltilen ve en ucuz büyük sermayeli banka olarak tanımlanan Bank of America da yüzde 4.2 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası önemli oranda yükselişle kapandı.

Nikkei Endeksi, yüzde 1,09 oranında yükselerek 10.798,32 puandan kapandı.

Borsanın yükselmesinde, Japon Yeni'nin, ABD Doları karşısında değer kaybetmesi etkili oldu.

Avrupa borsalarının, ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verilerine yönelik iyimser beklentilerle artıda açılmaları bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 18, Dax'ın 23 ve Cac-40'ın 14 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

Bugün piyasalar ayrıca Avro Bölgesi'nde açıklanacak işsizlik verisini ve 3. çeyrek GSYH büyüme oranına ilişkin ikinci tahminleride takip edecekler. Ayrıca günün en önemli verisi olarak ABD istihdam verileri izlenecek.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler