FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa yeniden 37 bin seviyesinin üzerine çıktı

Gelen alımlarla 37 bin puan seviyesinin üzerine çıkan endeks, bu seviyenin üzerinde kalmayı başardı.

İMKB Bileşik Endeksi, birinci seansta 459 puan yükselerek 37 bin 217 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1,24 değer kazandı.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü ve Mynet Finans yazarlarından Tuncay Turşucu, dün piyasalarda çok sert hareketlerin yaşandığını belirterek, "Petrol, dolar ve paritelerde çok sert düşüşler yaşandı ve önemli teknik kırılmalar gözlemlendi" dedi.

Bütün bunların etkisiyle birlikte dün global piyasalarda da sert düşüşlerin yaşandığını ve İMKB'nin de bu düşüşlerden etkilendiğini ifade eden Turşucu, "Bugün ise düne göre biraz daha yumuşak bir görünüm olsa da yine de aynı seyrin devam ettiğini gözlemliyoruz. Petrol düşmeye devam ederken Japon Yeni ve dolarda güçlü seyir devam ediyor. Global piyasalarda yine bir baskı mevcut" diye konuştu.

Dün ABD piyasalarının pozitif bölgede kapanış yapmış olmasının bugün için İMKB'ye yukarı sıçrama yapma imkanı verdiğine değinen Tuncay Turşucu, "Dün kapanışa doğru alıcıların baskılı olduğunu görmüştük. Bugün de dün başlayan alımlar devam ediyor ancak çok güçlü değil. Alımların yüksek seviyelere kadar devam etmesini beklemiyorum. Endekste 36 bin 900 puan seviyesi, sonrasında ise 37 bin 300 puan seviyesi direnç olarak öne çıkıyor. Ben bugün için endeksin 37 bin 300 puan seviyesine kadar yükselebileceğini öngörmüyorum" dedi.

Tuncay Turşucu sözlerini şöyle tamamladı: "Dışarıdaki bu önemli kırılmalar önümüzdeki birkaç gün daha devam ederse ciddi anlamda bir baskı oluşabilir. O zaman İMKB'nin de buna karşı koyabileceğini zannetmiyorum. Bu zamana dek karşı koydu ve pozitif bir ayrışma yaşandı ancak o dönemde petrolde, dolarda, yende ve emtialarda kırılmalar mevcut değildi. Ancak şu anda bunlar var ve böyle bir ortamda İMKB'nin çok fazla karşı koyabileceğini düşünmüyoruz."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler