FİNANS

Borsa yönünü yukarı çevirdi, 573 puan yükseldi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne bir miktar alımla başladı.

Gelen alımlarla 41351 puana kadar yükselen Bileşik Endeks, 41000 üzerinde yatay seyir izledi ve ilk seansı 41231.57 puanile (yüzde 1.41) 573.10 puan artıda tamamladı.

Birinci seansta işlem hacmi 534.914.010 YTL oldu.

[**BORSAYI ÜCRETSİZ VE CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

ABD borsaları dün dayanıklı mal siparişlerinin dünyanın en büyük ekonomisine yönelik endişeleri artırması, Oppenheimer'ın Citigroup'un çeyrek bazlı zararın tahminini yükseltmesi ve Deutsche Bank'ın açıklamalarının etkisiyle negatif bölgede kapanış yapsa da, vadeli ABD endeks kontratlarında ve Avrupa borsalarında gözlenen olumlu seyrin İMKB'nin alım ağırlıklı seyir izlemesinde etkili oldu.

ABD'de dün beklentilerden oldukça kötü gelen dayanıklı mal siparişi verileri durgunluk endişelerini artırırken, piyasalar bugün ABD'de açıklanacak 4. çeyrek büyüme ve haftalık işsizlik başvuruları rakamları önemli bulunuyor.

Sosyal güvenlik reformunun bugün temel yasa olarak TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlaması beklenirken, AK Parti'nin kapatılma davası ile ilgili raportör görüşünün ise Pazartesi gününe kadar Anayasa Mahkemesi'ne sunulması bekleniyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler