FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Borsa'da düşüş trendi devam ediyor"

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), günün ikinci yarısında gelen satışların ardından sınırlı tepki hareketi ile karşılaşarak, sıkışık seyre girdi.

İkinci seansta yeniden 39000 seviyesine yönelen, ancak bu seviyede tutunarak bir miktar tepki alımı ile karşılaşan Ulusal 100 Endeksi, 39300 civarında sıkıştı.

Dün ABD borsalarında yükseliş yaşanmasının ardından bugün Asya borsalarının artış yönünde kapanışlar yapması ve Avrupa borsalarındaki olumlu görünüm İMKB'nin güne tepki alımları ile başlamasına neden olsa da, yurtiçinde siyasi belirsizliğin devamı ve ekonomik performans konusundaki endişelerin yükselişleri engellediği gözlendi.

Global piyasalarda yükselişler yaşanmasına rağmen, dünya piyasaları ile korelasyonu zayıflayan İMKB'de alımların satışlarla karşılandığı görülüyor.

Önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesinin iptali davasının sonuçlanmasının beklenmesi, piyasada temkinli seyir izlenmesine neden olurken, piyasada AK Parti'nin kapatılmasına yönelik dava ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Bugün ABD'de açıklanacak kar rakamları izlenirken, TSİ 15:30 açıklanacak ilk çeyrek büyüme revizyonu ve haftalık işsizlik başvuruları rakamları bekleniyor.

Petrol fiyatlarını izlemeyi sürdüren İMKB, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernake'nin Basel'de yapacağı konuşmayı bekliyor.

Haftanın kalan bölümünde ise yarın sabah açıklanacak Avro Bölgesi tüketici enflasyonu ve öğleden sonra ABD'dengelecek çekirdek PCE rakamlarının önemli olacağı tahmin ediliyor.

Yapı Kredi Yatırım Araştırma Teknik Analisti Hüseyin Taş, piyasada geçtiğimiz hafta 42000 kırılmasıyla başlayan kısa vadeli düşüş trendinin devam ettiğini belirtti.

Hüseyin Taş, yurtdışı borsalardaki toparlanmalara rağmen içeride endeks üzerinde ağırlığı yüksek olan banka sektörü hisselerine gelen satışın, son günlerde İMKB'yi yurtdışı piyasalardan ayrıştırdığını ve özellikle banka sektörü hisselerindeki yoğun satışın endekste seans içi toparlanmaların başarısız kalmasına ve direnç noktalarında yeniden satışların gözlenmesine neden olduğunu vurguladı.

"39000 bölgesi ilk önemli desteğimiz. Piyasa bugün ilk etapta 39000 üzerinde bir miktar seans içi yükseliş denemesi gerçekleştirmeye çalışacak. Fakat banka sektörü hisselerinde devam eden satış isteği endeksin ara yükseliş denemelerinin kısıtlı kalabileceğini gösteriyor" diyerek sözlerini sürdüren Yatırım Araştırma Teknik Analisti Taş, 39000 desteğinin aşağı doğru kırılmasıyla piyasanın dip arayışını 38000'lere kadar sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

Taş, dolayısıyla piyasaya kısa vadeli negatif bakışlarını sürdüklerini belirterek, "40250 direnci aşılmadan 'al-sat' amaçlı pozisyon açılmasını önermiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler