FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu hafta gözler FED toplantısında olacak

İMKB-100 Endeksi Cuma gününü yüzde1,29’luk yükselişle 56,447 puandan tamamladı, günlük işlem hacmi 1,579 milyon YTL seviyesinde gerçekleşti.
Irak konusunda yaşanan gelişmelerin gölgesinde haftaya keskin düşüşle başlayan ancak sonrasında FED’in bu hafta yapacağı faiz toplantısından çıkacak olan kararın dış piyasalarda fiyatlanmasının etkisiyle toparlanarak, kaybı bir haftada kapatan endekste, bu hafta gözler FED toplantısında olacak. Yarın yapılacak olan toplantıdan çıkacak karara odaklanan endekste, Irak konusunda gelişmeler hafta boyunca izlenmeye devam edilecek olup, bu hafta ABD’deki data trafiği ise yön belirleyici olmaya devam edecektir. Bu hafta için içte önemli gündem maddesi ise Ekim ayı enflasyon verileri olacaktır. Dün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kapalı olan hisse senedi piyasasında bugün için dış piyasalardaki olumlu görünümün etkisiyle alıcılı bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. Bu durumda 57,000 – 57,400 puan direnç seviyeleri hedef alınabilir. Ancak önemli direnç seviyeleri olan bu seviyelerde kar satışları gelme ihtimali dikkate alınmalıdır. 56,300 – 55,900 – 55,200 ise teknik olarak önemli destek seviyeleri olacaktır.
BONO-DÖVİZ:
FED’in faiz kararı öncesi piyasaların yüzde 0.25 hatta yüzde 0.50 baz puanlık bir indirimi fiyatlara yansıtmaları sonucu dünya piyasaları yükselişler yaşamaya devam etti. Bayram tatili dönüşü bonolarında yüzde 16 bileşiklerin altında seyretme olasılığı yüksek. Ancak yarın ABD faizleri %0.25 düşürülse bile sert bir alış beklenmemeli. 0.50 bir indirim yüzde 15.50 bileşiklerin denenmesini sağlayabilirken indirim olmaması halinde sert bir yükseliş hareketi gözlemlenebilir. Kuzey Irak sorununun devam etmesi, İMF ilişkilerindeki belirsizlikler dış piyasalar kötüleşirse satışların artması sonucunu doğurabilir.
Dış piyasaların olumlu seyri doların 1.18-1.20 bandına geri çekilmesini sağladı. FED faiz kararı dövizin yönü üzerinde birebir etkili olacak gibi görünüyor. Yurtdışında ciddi bir olumsuzluk yaşanmadıkça dövizde sert bir yükseliş beklenmezken aşağı yönde limitli bir hareket görülebilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler