FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu yaz piyasalarda çok sıcak olacak!

Hisselerin dip seviyelerinden alınma fırsatı ve ekonominin toparlanacağı beklentisi ile yatırımcılar yaz aylarını fırsata dönüştürmeye çalışacak.

Lehman Brothers'ın Eylül ayında iflası sonrasında piyasalarda yaşanan çalkantılı dönem son zamanlarda yerini ralliye bıraktı. Yatırımcılar için yaz ayları da yoğun geçecek.

NTVMSNBC'de yer alan haberde, hisselerin dip seviyelerinden alınma fırsatı ve ekonominin toparlanacağı beklentisi ile yatırımcıların yaz aylarını fırsata dönüştürmeye çalışabileceği belirtiliyor.

Haberde, "Bu yaz, diğer yazlara hiç benzemeyecek" yorumu yapılıyor.

Haberde,, yaz aylarını bu denli hareketli kılacak 4 ana neden şöyle sıralanmış:

* Piyasalara olan güvenin artmasıyla işlem hacimlerinin de yükselmesi
* Birçok uzman piyasaların son aylarda yaşadığı yükselişin ardından çok yakında bir düşüş trendinin geleceği görüşünde. Ancak fırsatçılar bu süreci de fırsat bilerek pozisyon almaya çalışacaktır ve bu da yeni bir rallinin başlangıcı olur
* Gelen veriler ABD ekonomisinin yavaş da olsa toparlanacağına işaret ediyor ve bu da güven ortamını pekiştiriyor
* Ekonomiye dair çok kötü bir haberin gelmemesi halinde ABD borsalarının da iyi performans sergileyeceği beklentisi yaygın

HİSSELER ÇIKIYOR, DOLAR DÜŞÜYOR
CNN Money'de yer alan bir haberde ise piyasalardaki yükseliş karşısında doların yaşadığı düşüşe dikkat çekiliyor. Haberde, piyasaların toparlanması ve yatırımcıların hisselere yönelmesiyle doların da değer kaybına uğradığı hatırlatılıyor ve bu sürecin olumlu-olumsuz yanlarına değiniliyor.

Doların değer kaybetmesinin olumsuz yönünün en çok emtia fiyatlarındaki artışta etkili olacağı vurgulanıyor. Özellikle petrol fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte maliyetlerin artabileceği ve bunun da ABD tüketicisi üzerine ek yük olarak yansıyabileceği vurgulanıyor.

Dolardaki düşüşün ABD merkezli çok uluslu şirketler içinse önemli bir fırsata dönüşebileceği söyleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler