FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bugün hangi hisseler izlenmeli?

**Holding ve enerji firmaları hisselerinin nispeten hareketli olacağını tahmin eden uzmanlar hangi hisselerin izlenmesini önerdi?

**

Avrupa’dan gelen negatif haber akışına rağmen yurtdışı borsaların dün gösterdiği pozitif anlamdaki direncin yanı sıra ABD Başkanı Obama’nın vergi indirimlerinin uzatılması konusunda anlaşmaya varması ve Citi’deki hisselerin satış haberinin IMKB’nin bugünkü açılışına 67.900 seviyesinden pozitif yönde yansıyacağını tahmin ediyoruz.

Önemli bir veri akışının bulunmadığı dün, Moody’s’in Macaristan’ın kredi notunu Baa1’den Baa3’e düşürmesi ve Avrupalı liderlerin kurtarma paketinin boyutunun artırılması konusunda anlaşamaması, borsalarda ve euro/dolar paritesinde satış baskısı yaratırken, mevcut haber akışına göre yaşanan değer kayıpları oldukça sınırlı kaldı.

Gün sonunda ise, ABD Başkanı Obama’nın Bush döneminde başlatılan vergi indirimlerinin uzatılması konusunda Cumhuriyetçilerle anlaştığının duyurulması ve ABD Hazinesinin Citigroup’taki 2.4 milyar adet hissesini 10.5 milyar dolar karşılığında satması, ABD vadeli borsalarının %0.2 civarında artıda seyretmesine neden oluyor. Buna karşılık, Çin’in hafta sonunda faizleri artıracağına dair basında yer alan haberler, Asya Pasifik borsalarının karışık seyretmesine yol açıyor. Her ne kadar Çin’e yönelik çıkan bu haber iki saat öncesine kadar başta Şangay borsası üzerinde negatif etki yaratmış olsa da şu sıra toparlanma belirtileri görülmüyor da değil.

Bugün İrlanda’nın 2011 bütçesini açıklayacak oluşu, Avrupa tarafında takip edilecek başlıca gelişme olarak görülürken, etki derecesi çok daha düşük olarak İngiltere’de sanayi üretimi ile Almanya’da fabrika siparişleri de bakılabilecek veriler arasında olacaktır. Bu nedenle yurtdışı tarafında bugünün esas gündem belirleyebilecek verinin İrlanda ve Avrupa’daki sorunlara bağlı olarak pariteler olduğunu söyleyebiliriz. Yurtiçine bakıldığında ise, TCMB’nin finansal istikrar raporu, Hazine’nin iki tahvil ihalesi ile TEDAŞ’a ait 3 adet dağıtım bölgesinde pazarlık görüşmelerini görmekteyiz.

Bugünkü zayıf veri akışı, ABD’de piyasalarına pozitif yansıyan iki haber, Cuma günü açıklanacak olan Türkiye’nin 3.çeyrek büyümesine ilişkin olumlu beklentilerin satın alınmaya çalışacağı düşüncemiz çerçevesinde, IMKB’nin dünden gelen yükseliş hareketini bugün de devam ettirmesini bekliyoruz. Bugünkü 3 enerji özelleştirmesine katılacak olan IMKB’deki holding ve enerji firmaları hisselerinin nispeten hareketli olacağını tahmin ederek başta bu hisseler olmak üzere bankaların izlenmesini öneriyoruz.

Destekler: 67.500 - 66.500 – 65.500
Dirençler: 68.100 – 68.800

Ekonomi ve Politika Haberleri
* Akdeniz Elektrik, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'deki TEDAŞ'a ait %100 hissenin özelleştirilmesi ihalelerinin pazarlık görüşmeleri bugün yapılacak.

* Avustralya Merkez Bankası, faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi ve %4.75 olarak bıraktı.

* China Securities Journal gazetesi, Çin Merkez Bankası'nın bu haftasonu faiz oranlarını artırabileceğini ifade etti.

* Euro Bölgesi Bölgesi liderleri, sorunlu Avro Bölgesi hükümetlerinin kurtarılması için oluşturulan Avrupa Finansal İstikrar Kolaylığı'nın artırılmasına gerek olmadığına karar verdiler.

* ABD'deki düşük faizlerin altın gibi emtia fiyatlarındaki ralliyi desteklemeye devam edeceğini öngören Goldman Sachs, 2011 sonuna kadar altın vadelilerinin 1.690 Dolar/ons seviyesine, petrol fiyatlarının da 2011'de ABD ekonomisinde talebin iyileşmesinin etkisi ile 105 Dolar/varil seviyesine yükselmesini beklediklerini açıkladı.

Şirket Haberleri
AKGRT: Güler Sabancı, Aksigorta'daki %62 paylarının bir kısmını satmak için görüşmeler yapmakta olduklarını ortaklığı yılsonuna kadar açıklamayı hedeflediklerini belirtti. (basın)

CARFA-CARFB: Sabancı Holding'in Başkanı Güler Sabancı Carrefour ile oluşturdukları ortaklığın, yıl sonuna kadar kara geçmesini beklediklerini açıkladı. (Basın)

DESPEC: Despec Bilgisayar hisseleri 8 Aralık’ta (yarın) itibaren İMKB İkinci Ulusal Pazarı'nda

7,16 TL baz fiyattan işlem görmeye başlayacak.

KATMR: Bağdat Belediyesi ile 5.964.000 TL’lik sözleşme imzaladı.

LUKSK: Kayseri’de bulunan 140.173 m2’lik eski fabrika arsanın 25.000m2’'lik bölümünün

değerlendirilmesine yönelik müzakere sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

PTOFS: OMV'nin Genel Müdürü Ruttenstorfer, POAŞ'ı bir enerji grubu haline getireceklerini açıkladı. (Zaman)

SAHOL: Sabancı Holding'in Başkanı Güler Sabancı halen Sabancı Grubu'nun net varlık değerinin %15’ini oluşturan Enerjisa'nın 2015 yılına kadar bu payının %35'e yükselmesini istediklerini, Enerjisa, Temsa ve Avivasa’da hisse satışı yapabileceklerini açıkladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler