FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalar haftaya nasıl başladı?

Dış borsalar, Wall Street Journal’de Yunanistan’a dair çıkan haber üzerine haftaya olumlu bir havada başladı. Habere göre; Almanya, Fransa ve Hollanda’nın başını çektiği AB ülkeleri Yunanistan’a 30 milyar Euro'yu bulacak bir yardım paketi üzerinde çalışıyormuş.

Hatta bu hafta 10 yıllık tahvil ihracı yapmayı planlayan Yunanistan’ın tahvillerini Alman, Fransız ve Hollanda’nın kamu bankaları alacağı haberde yer alırken Almanya ve Hollanda haberi yalanladı.

Ancak, AB Komisyonu ve Yunanistan haber konusunda sessiz. Bugün Yunanistan ile görüşecek Oli Rehn’in ardından 5 martta Almanya’ya gidecek Yunan Başbakanı Papandreu’nun görüşmeleri uluslararası piyasalarda yakından takip edielecek görüşmeler olacaktır.

Yunanistan’a dair çıkan haber Euro'ya bir miktara değer kazandırırken Asya borsalarının haftaya olumlu başlamasına neden oldu.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı.

Nikkei Endeksi, 46,03 puan (yüzde 0,45) değer kazanarak 10,172.06 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının, Yunanistan'a yardım için Fransa ve Almanya öncülüğünde bir yardım paketi hazırlandığı yönündeki haberlerin etkisi ile güne yükselişle başlamaları bekleniyor.

Prudential'ın AIG'in Asya'daki hayak sigortası bölümünü satın alacağı haberlerinin de yükselişe destek vereceği öngörülüyor.

IG Markets analistleri, FTSE 100'ün 27, Dax'ın 32 ve Cac-40'ın 14puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

Piyasalar bu hafta ABD'de Perşembe günü açıklanacak perakende satış ve Cuma günü açıklanacak İstihdam verilerini bekleyecekler.

ABD hisse senetleri piyasalarından geçtiğimiz cuma günü, Nasdaq yüzde 0.18, S&P 500 yüzde 0.14 değer kazanmıştı. Dow Jones'ta ise işlemler 10.272 - 10.353 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.04 değer artışı ile 10.325 puandan tamamlandı. Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.58, Arjantin'de yüzde 0.44 değer artışı vardı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler