FİNANS

Dış borsalar yine terse döndü

**G20 toplantılarına tepki vermeyen ABD borsaları günü hafif çaplı düşüşler ile tamamlarken Asya borsaları bugün özellikle Çin'in büyümesiyle ilgili artan endişeler nedeniyle yüzde 1’i aşan düşüşlerle kapandılar.

**

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.14, S&P 500 yüzde 0.20 değer kaybetti. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 10.101 - 10.201 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.05 değer kaybı ile 10.138 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.92, Arjantin'de yüzde 1.12 değer kaybı vardı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 1.43, İngiltere'de yüzde 0,50, Fransa'da yüzde 1.61 değer artışı oldu.

Avrupa borsalarının, dün Wall Street aşağı yönlü yatay hareket sonrasında bugün kayıplarla açılmaları bekleniyor. Yatırımcıların bu hafta açıklanacak veriler öncesinde ihtiyatlı bir tutum gösterdikleri belirtiliyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 36, Dax'ın 33 ve Cac-40'ın 34 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, çift dipli resesyon konuşmalarının arttığı ortamda küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikler bağlantılı endişelerin altını çiziyorlar.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 123,77 puan (yüzde 1,27) değer kaybederek 9,570.67 puandan kapandı.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler