FİNANS

Dış borsaların durumu kötü

Cuma günü açıklanan perakende satışlar verisinin de beklentilerin azda olsa altında kalması, ABD ve Avrupa borsalarında değer kayıplarını beraberinde getirdi.

Yeni haftaya başlangıçta Asya tarafında ise karışık bir görünüm izlenmekte. Japonya ekonomisinin 2. çeyrekte beklentilerin altında büyüme göstermesi ve değerlenen yenin ihracatçı şirketlere satış getirmesi Japonya borsasında satışlara neden olmakta.

Ancak Çin’de hükümetinin alternatif enerji ve sağlık sektörü şirketlerine olan yatırımları artıracağı yönündeki haberler ile ilgili sektör hisseleri öncülüğünde yükseliş görülüyor.

ABD vadeli piyasalarında pozitif seyir izlenirken, Avrupa borsalarının yeni haftaya hafif satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yüzde 0.77, S&P 500 yüzde 0.40 değer kaybetti. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 10.285 - 10.354 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.16 değer kaybı ile 10.303 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.45, Arjantin'de yüzde 0.06 değer artışı vardı.

Avrupa borsalarından Almanya'da cuma günü yüzde 0.40, Fransa'da yüzde 0.28 değer kaybı İngiltere'de yüzde 0.18 değer artışı oldu.

Global ekonomik toparlanmanın görünümünde devam eden değişiklikler nedeniyle yatırımcıların riski varlıklara gösterdikleri toleransı yeniden değerlendirdikleri ortamda, Avrupa borsalarının yeni güne bir miktan düşüşle başlamaları bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 21, Dax'ın 17 ve Cac-40'ın 19 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyorlar.

UniCredit analistleri, büyümeye yönelik endişelerin önümüzdeki birkaç ayda hisse senedi piyasalarına zarar verebileceğini ifade ediyorlar.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 56,79 puan (yüzde 0,61) değer kaybederek 9,196.67 puandan kapandı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler