FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğan Holding ilk çeyrekte zarar etti

Doğan Holding'in bu yılın ilk çeyreğinde 13 milyon YTL net zarar ettiği bildirildi.

Doğan Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, holdingin 2008 birinci çeyrek satış gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 2,6 milyar YTL oldu.

Açıklamada, Doğan Şirketler Grubunun 2008 yılının ilk çeyreğinde faaliyetleri ve yatırımları itibariyle büyümesini sürdürürken, özellikle medya şirketleri ve Petrol Ofisi'nin satış gelirlerini büyüttüğü, faaliyetlerine yönelik karlılıklarını artırdığı belirtildi.

Buna bağlı olarak konsolide halde grubun 2007 ilk çeyrek döneminde yüzde 7 olan brüt kar marjının 2008 ilk çeyrekte yüzde 10'a, benzer şekilde geçen yıl ilk çeyrekte yüzde 1,8 olan faiz, amortisman ve vergi öncesi kar marjının (FAVÖK) 2008'de yüzde 3,9'a yükseldiği belirtildi.

Aynı dönemde grubun yurt içi ve yurt dışındaki yatırımlarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, diğer yandan piyasalarda artan girdi maliyetleri ve parasal daralma yönündeki beklentilerin yoğunlaştığı, Grubun vergi ve azınlık payları sonrası net dönem zararının 13 milyon YTL olarak gerçekleştiği bildirildi.

Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, Holdingin faaliyet sonuçlarının 2008 birinci çeyrek döneminde, Grubun mevcut yatırımlarındaki organik büyümesi kadar, 2007 yılı içinde başlatılan yeni yatırımların olumlu katkılarını da yansıttığını, satış gelirlerindeki yüzde 21 oranındaki artış ve maliyetlerde gerçekleştirilen etkinliklere dayalı olarak FAVÖK'ün geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 157 oranında büyüdüğünü kaydetti.

İlseven, 2008'in ilgili döneminde nakit ve nakit benzeri değerlerinde net 270 milyon YTL artış sağlanarak, dönem sonu itibariyle konsolide hazır değerler ve menkul kıymetler toplamının 2,6 milyar YTL'ye çıkarıldığını, Doğan Holdingin Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerde gelişen alanlara yönelik yatırım çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler