FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Dolar 1.50'yi geçecek, faizde düşüş bitti"

**Yurtiçi döviz piyasasında ayın son işlem günü olması nedeniyle bir miktar baskı gözlendiği ifade ediliyor.

**

Bankacılar, dolar/TL kurunun gelecek hafta 1.5000 seviyesinin üzerine çıkabileceğini, bono faizlerinde de aşağı yönlü hareketin sonuna gelindiğini düşünüyor.

Tekstilbank'tan Senior Dealer Burçin Metin, ABD'de bu haftanın başından itibaren gelen datalarla bozulma görüldüğünü ve doların yurtdışında değer kazandığını anımsattı.

Burçin Metin, yurtiçinde ise faiz indirimlerinin sonuna yavaş yavaş gelindiği ve bundan sonra bono faizlerindeki hareketin sınırlı olabileceği düşüncesiyle bono tarafında satış görüldüğüne değinerek, buna paralel olarak dolar/TL piyasasında da yukarı hareket yaşandığını hatırlatarak, şu şekilde konuştu:

"29 Ekim'de dolar/TL kuru 1.5100 seviyesine kadar yükseldi. Ancak dün ABD büyüme rakamlarının olumlu gelmesiyle piyasalarda olumlu hava oluştu. Yurtiçi döviz piyasası da bunun etkisiyle Çarşamba günü kapattığımız seviyenin daha altında açıldık. Tatilde olduğumuz için yurtdışındaki volatiliteyi yaşayamadık.

Bugün ay sonu olması nedeniyle 2,5-3 milyar dolar civarında KDV çıkışı bekleniyor. Bu durum bugün için dolar/TL'yi biraz baskı altına alan bir unsur olarak görülüyor. Piyasada buna bağlı hareket yaşandığını görüyoruz.

Yurtdışına baktığımızda bozulma devam edecek gibi görünüyor.

Önümüzdeki hafta doların 1.5000 ve üzerine çıkabileceğini düşünüyoruz.

Türk piyasası için olumlu bir gündem yok. Uzun süre IMF fiyatlanmıştı.

Ancak artık bu konu havasını kaybetti.

Bugün için dolar/TL kurunun 1.4850 altına gelmesini beklemiyoruz.

Bu bölgeye ya da altına gelinmesi halinde, bir miktar alım öneriyoruz.

Yurtiçi döviz piyasasında gelecek hafta 1.5000 seviyesinin üzerine çıkış yaşanabilir. Bono piyasasında ise 9 bileşik bölgesine kadar satış görebiliriz. Sonrasında TCMB toplantılarına bağlı hareket olacaktır.

Ancak bono faizlerinde aşağı yönlü hareketin sonuna geldiğindi düşünüyoruz.

Bu nedenle çok fazla bono alımı önermiyoruz.

ABD dataları takip ediliyor. KDV çıkışından dolayı dolar/TL baskı altında kalıyor. Dolar/TL için yukarı hareket beklentimizi sürdürüyoruz."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler