FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 1,51'den döndü

Dış piyasaların etkisiyle 1,5195 liraya kadar gerileyen dolar 1,53'ün üzerine çıktı.

Dünya çapında açıklanan imalat verilerinde görülen toparlanmanın etkisiyle ABD ve diğer global piyasalardaki kazançlara paralel dolar/TL dünkü spot seviyelerin altında güne başladı. Dolar/TL bu yıl gördüğü en düşük seviyeye de yaklaştı.

Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında 1,5250/1,5285 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları bugün 1,51965 liraya kadar geriledi. Dolar/TL bu yıl gördüğü en düşük seviyeye olan 1,5040 seviyesine yakın seyrediyor. Dolar/TL en son 7 Ocak 2009'da bu seviyeden işlem görmüştü. Ancak daha sonra dolar hareketlendi ve yeniden 1,53'ün üzerine çıktı.

Dolar, dün Euro ve önemli para birimleri sepeti karşısında bu yılın en düşük seviyelerine ulaşmasının ardından, olumlu ekonomik verilerin ve Wall Street'teki yükselişe paralel olarak güvenli liman çekiciliğinin azalmasının etkisiyle yatay seyretti. Euro/dolar paritesi 1,41'in üzerinde işlem görüyor.

ABD borsaları, dün açıklanan cesaret verici ekonomik verilerin ardından talebin istikrar bulacağı yönündeki beklentilerin kuvvetlenmesiyle yükselirken, S&P endeksi son yedi ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

General Motors'un uzun zamandır beklenen iflas koruma başvurusunu dün itibariyle yapması ise şirketin geleceği konusundaki belirsizliği ortadan kaldırdı.

Yatırımcılar ayrıca Çin'de imalat sektörünün istikrar kazanmaya başladığı verisinden de cesaret buldular. Gelişmekte olan ülkelerden gelen emtia ve diğer kaynak taleplerindeki artış küresel ekonomide büyümenin tekrar güç kazanacağı şekline yorumlanıyor.

Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 12.31 valörlü kapanışta yüzde 12.39 olan 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi bu sabah ilk işlemlerde yüzde 12.40 seviyesindeydi. İşlem bazında gösterge faiz yüzde 11.54 ile tarihi rekorunu Mayıs ayı başında kırmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler