FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar için 1.52 seviyesi önemli

Yurtiçi döviz piyasasında yurtdışı piyasalardaki gelişmeler takip ediliyor.

Bankacılar, dolar/TL kurunun seyri açısından 1.5200-1.5250 seviyesinin önemine dikkat çekiyorlar.

Bir banka yetkilisi, TCMB'nin beklendiği gibi 50 baz puanlık faiz indirimi kararı aldığını bildirdi.

Yetkili, faiz tarafının şimdilik aşağı ya da yukarı tepki vermediğini vurgulayarak, bono piyasasında gösterge faizin TCMB kararı öncesindeki seviyelerde bulunduğunu kaydetti ve "Bono tarafının biraz daha kuvvetli olması olası görünüyor. Yukarı hareketler daha sınırlı olacaktır. Bundan sonraki faiz indirimi ibaresi çıkarıldığı için, insanların biraz aklı karıştı. Ancak neticede pozitif bir gelişmeydi. Merkez Bankası, bu likiditede TL'yi sıkıştırmayacağını her fırsatta söylüyor. Repo ihaleleri de var" diye konuştu.

Banka yetkilisi, dolar/TL kurunda 1.5200-1.5250 aralığının ciddi bir seviye olduğunu belirterek, birkaç zamandır denenmesine rağmen aşağı gelinemediğini söyledi.

Avro/dolar paritesinin 1.4100 seviyesinden döndüğüne değinen yetkili, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İnsanlar opsiyon tarafında volatiletinin düşeceğine ve aşağı yönlü bir dolar/TL olacağına oynuyor. Daha çok opsiyon tarafında işlemler var. 1.5200-1.5250 aralığının kırılıp kırılmayacağına bakılıyor. Yukarıda ilk etapta 1.5350 var. 1.5250 kırılmadıkça yukarı hareket ihtimali artıyor.

Bilançolar açıklanmadan önce daha endişeli yaklaşıyordu.

Çoğu beklentilerden iyi geldi ve bu durumu bozacak bir sonuç çıkmadı. 1.5200-1.5250 aralığının kırılması halinde, hareket biraz daha hızlanır."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler