FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar olduğu yerde sayıyor

Yurtiçi döviz piyasası ABD piyasalarının kapalı olduğu haftanın ilk işlem gününde oldukça sakin bir seyir izliyor.

Piyasada hem ABD ile Avrupa, hem de yurtiçindeki enflasyon ve büyüme verileri önemli bulunuyor ve yakından takip ediliyor.

Bir banka yetkilisi, bugün döviz piyasasında oldukça sakin bir seyir izlendiğini belirtti.

Yetkili, genel olarak döviz piyasası açısından yurtdışındaki enflasyon ve büyüme datalarının önemli olacağına dikkat çekerek, hem ABD ve hem de Avrupa'daki rakamların yakından takip edileceğini, hatta son dönemde yavaş yavaş Avrupa'ya ait verilerin daha önemli olmaya başladığını kaydetti.

Banka yetkilisi, yurtiçinde açıklanacak enflasyon ve büyüme rakamlarının da takip edildiğinin altını çizdi ve "Dolar/YTL'nin bir süre daha 1.1800 ile 1.1900 bandında kalmasını bekliyoruz. Bu aralığın çok az altına ya da üstüne geçişler olabilir. Ancak yaklaşık 1 aylık perspektifte doların 1.1800-1.1900 TL aralığında kalmasını bekliyoruz" dedi.

Bankalararası piyasada bugün en düşük 1.1785, en yüksek 1.1890 TL seviyesini gören dolar kuru saat 15:00 sıralarında alışta 1.1822, satışta ise 1.1867 TL civarında bulunuyor.

Faiz tarafında çok fazla hareket olmadığına değinen banka yetkilisi, bono piyasasında daha çok enflasyon rakamlarının beklendiğini belirterek, "AK Parti'nin kapatılma davasına yönelik karar öncesinde faizlerde hareket olmuştu. Faizde bir miktar kar realizasyonu var. Bundan sonra faiz indirimi beklenmediği için, yeni bir indirim olana kadar bono piyasasında döviz cephesine nispeten daha sakin seyir izlenecektir" şeklinde konuştu.

Tahvil ve Bono Piyasası'nda en çok işlem gören 14 Nisan 2010 vadeli gösterge kağıt aynı saatlerde 19.89 basit, 18.83 bileşik seviyesinde bulunuyor.

Bu hafta bono piyasasında yarın Hazine tarafından düzenlenecek 28 Ağustos 2013 itfalı sabit kuponlu tahvil ihalesinin etkili olması bekleniyor. İhaleye gelecek olan talep ve satış miktarının, piyasaya yön vereceği tahmin ediliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler