FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar tahminlerindeki düzensizlik ne ifade ediyor?

Uluslararası ajanslada yer alan haberlere göre, analistlerin dolar tahminleri arasındaki farklılıklar 2 yılın en yüksek düzeylerine çıktı. Durum döviz kuru fiyat hareketlerinde artış ve işlem stratejilerinde risk anlamına gelebilir.

İskoç yatırım danışman Redtower Asset Management, doların yıl sonuna kadar Avro karşısında 1.16 seviyesine kadar çıkabileceğini öngörüyor. Standard Chartered ise paritenin yıl sonunda 1.55 düzeylerinde olmasını tahmin ediyor.

Bloomberg'in stratejist anketine göre yüksek ve düşük beklentiler arasındaki fark 39 Sent ile Ağustos 2007'deki 20 Sent oranla neredeyse ikiye katlandı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Deutsche Bank AG'nin DWS biriminin döviz işleri başkanı Werner Eppacher, 'güzel bir ilerleme' sağleyen gelişmekte olan ülke para birimlerinin bu durumdan zarar görmesinin beklendiğini belirterek, "Real, Rand ve TL'nin satış hakkını içeren opsiyonlu kontratlar aldık. Bu tip kontratlar belirsizlik konusunda yatırım yapmak için 'iyi' açıklamasında bulundu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler