FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar uzun bir aradan sonra yükselişe geçti

Yurtiçi döviz piyasası yurtdışı piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle bir miktar yükseliş yaşadı.

Uluslararası piyasalardaki gelişmeleri, dünya borsalarını ve avro/dolar paritesindeki seyri takip eden piyasada, bugün gerçekleştirilecek Hazine ihaleleri de yakından izleniyor.

Bir banka yetkilisi, dün dolar kotasyonlarının 1.1800 YTL seviyesini denediğini hatırlatarak, orada satıcı bulunduğunu bildirdi ve "Avro/YTL kurunda 1.7350 seviyesinde bariyer olduğunu duyduk. Oradan sektik" diye konuştu.

Yetkili, dün Fannie Mae ve Freddie Mac hakkında çıkan spekülasyonlarla ABD borsalarının olumsuz seyir izlediğine dikkat çekerek, "Ancak avro/dolar paritesi bu gelişmelere tepki veremedi ve aşağı geldi. Yurtiçi döviz piyasasında dolar kotasyonları yukarıda bulunuyor. Şu anda kur (saat 11:30 itibariyle) 1.1890 YTL civarında" diye konuştu.

Bugün önceki günlere göre fazla satıcı bulunmadığının altını çizen yetkili, Londra tarafından da aşırı çıkış görülmediğini söyledi ve "Dolar/YTL kuru şu anda 1.1915 gibi dengelenmiş görünüyor" dedi.

Banka yetkilisi, bugün Hazine tarafından gerçekleştirilecek ihalelerin sonucunun bekleneceğine değinerek, ayrıca uluslararası piyasalarda işlem gören avro/dolar paritesinde toparlanma olması halinde, bu hareketin dolar/YTL kurunu aşağı çekecek gibi durduğunu söyledi.

Yetkili, şu anda dolar kotasyonları açısından aşağıda 1.1800 YTL seviyesinin gayet iyi tuttuğunu da sözlerine ekledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler