FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ve borsada neler oluyor?

Bankacılar, siyasi belirsizliklerin ortadan kalkmasının ardından kur ve faizde bir süredir devam eden yabancı girişlerinin beklentiler doğrultusunda gelen Fed kararı ve global piyasalardaki olumlu havaya paralel bugün de sürebileceğini belirterek, piyasada alım yönlü sakin seyir beklediklerini söylediler.

Hazine'nin önümüzdeki hafta 12.9 milyar YTL'si piyasaya olmak üzere toplam 14.1 milyar YTL iç borç geri ödemesi bulunduğunu da hatırlatan bankacılar, buna rağmen faizlerde gün içinde agresif satış beklemediklerini de sözlerine eklediler.

ABD Merkez Bankası Fed gösterge faiz oranını yüzde 2 olarak bıraktı ve faiz oranlarını artırmakta acele etmeyeceği sinyali verdi. Fed'in kararı ve petrol fiyatlarının daha da düşmesinin ardından ABD hisseleri yükseldi ve dün Dow ile S&P endeksleri için son dört ayın en iyi günü oldu.

HSBC Stratejisti Fatih Keresteci yayımladığı raporda, "Türk mali piyasalarının temkinli ve dengeli bir seyir izleyeceği kanaatindeyiz. Dolar/YTL için günlük hedef aralığımız 1.1485-1.1570 olabilir. Dün bandın yukarı kısmını zorlamasını beklediğimiz dolar/YTL için bugün bandın alt kısmını ön plana çıkarabiliriz" dedi ve ekledi:

"Gösterge bileşik faiz, genel iyimserlik ile birlikte aşağı yönlü hareketini sürdürse de mevcut enflasyon görünümü ile aşağı yönde çok fazla yer olmadığı kanaatindeyiz. Günün en önemli verisi akşam saatlerinde ABD'de açıklanacak olan haftalık petrol stoku olacak."

Merkez Bankası dün gösterge dolar kurunu 1.1476/1.1531 YTL, euro kurunu 1.7786/1.7872 YTL; pariteyi ise 1.5499 olarak ilan etti. Bu kurlara göre liranın yıl başından bu yana dolar karşısındaki kazancı yüzde 1.02 olurken; euro karşısındaki kaybı yüzde 4.08 oldu.

Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında en iyi dolar alış ve satış kotasyonları 1.1540/1.1550 YTL olurken kotasyonlar bu sabah itibarıyla 1.1505/30 seviyesinden işlem görüyor.

Tahvil/bono piyasasında 14 Nisan 2010 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 18.70 olurken valörlü işlemlerde ortalama bileşik faiz yüzde 18.69 seviyesinden kapandı. Aynı tahvilde bu sabah tezgahüstü piyasada faiz ilk işlemlerde yüzde 18.54 seviyesinden gerçekleşti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler