FİNANS

Dolar ve faizde neler oluyor?

Bir banka yetkilisi, özellikle faiz piyasasının oldukça kötü olduğunu söyledi.

Faizlerin güne yüzde 11.80 bileşik seviyesinden başladığını ancak şu sıralar (TSİ 14:30) 12.15 bileşik seviyesinde hareket ettiğini ifade eden yetkili, "Yüzde 12.00 bileşik seviyesi piyasayı tutuyordu lakin, bu seviyeninde aşıldığını görüyoruz. Piyasada lokal satıcılar var buna karşılık pek alış yok ve piyasada ciddi bir sıkıntı var. Tahvil ve Bono Piyasası'nda dinamiklerin değiştiğini düşünüyoruz" dedi.

Döviz tarafında ise avro/dolar paritesinin takip edildiğine değinen banka yetkilisi, "Dolar/TL'de tepe yaparak ilerliyor. Aşağıdaki seviyelerin artık çok sağlam olduğunu düşünüyoruz. Nitekim piyasanın 1.55-1.56 TL seviyelerinin altına gevşemediğini gördük. Yukarıda seviyeler oluşturarak 1.60 TL seviyesine doğru ilerliyoruz" diye konuştu.

Döviz tarafında aşağı gelindikçe alımların yaşandığını ileten yetkili, doların yolunun açık olduğunu ve 1.58 TL seviyesinin geçilmesi durumunda 1.60 TL seviyesine doğru hızlıca bir ilerleme yapılacağını düşündüklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler