FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ve petrol çıktı, altın düştü

**Uluslararası piyasalarda geçen hafta, ABD Doları, Japon Yeni dışındaki önde gelen uluslararası para birimleri karşısında değer kazanırken, altın düştü, petrol fiyatları ise yükseldi.

**

Küresel ekonomideki toparlanmanın yavaş olacağı, ancak çift dipli bir resesyon ihtimalinin zayıf olduğu belirtiliyor.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ülke ekonomisinde toparlanmanın yavaş da olsa devam edeceğini ve çift dipli resesyonun söz konusu olmadığını bildirdi ve bu açıklamaları borsalara olumlu yansıdı.

Bernanke yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinde toparlanmanın geçen yaz başladığını ve ekonomiye ilişkin şimdiye kadar gelen haberlerin iyi olduğunu belirterek, toparlanmanın devam edeceğini ifade etti.

Bernanke, yıllık bazda bu yılın ilk çeyrek büyüme oranının bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 düzeyinde bulunduğuna dikkati çekerek, bu oranda bir büyümenin yüzde 9,7 düzeyinde bulunan işsizliği hızla aşağı çekmeye yetecek kadar güçlü olmayacağını söyledi.

Avrupa'daki borç krizini de değerlendiren Bernanke, durumu dikkatle takip ettiklerini belirterek, Avrupalı liderlerin avronun geleceğini sağlama almak konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

MENKUL KIYMET BORSALARI
ABD borsasındaki endeksler, geçen hafta yükselişle kapandı.

Dow Jones endeksi, yüzde 2,8 oranında değer kazanarak 10 bin 208 puandan kapandı.

S&P 500 endeksi yüzde 2,5 ve Nasdaq Bileşik Endeksi de yüzde 1,1 oranlarında değer kazandı.

Tokyo Borsası'nda Nikkei Endeksi geçen hafta, 195,94 puan değer kaybederek, 9,520.80 puandan kapandı.

Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda FTSE-100 endeksi, hafta içinde ortalama 37,68 puanlık yükselişle, 9,520.80 puandan kapandı.

Bu arada, İngiliz Petrol şirketi BP hisseleri dün Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısının maliyetine ilişkin kaygılar nedeniyle dün New York Borsası'nda 14 yılın en düşük seviyesine geriledi.

PETROL FİYATLARI
Pazartesi günü varil fiyatı 70,45 dolar olan ham petrolün fiyatı, uluslararası ekonomide toparlanma haberleriyle cuma günü 74,94 dolara yükseldi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler