FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda geri çekilme sürüyor

Yurtiçi döviz piyasasında yurtdışı piyasalardaki olumlu görüntü ve yarı yıl sonuna ilişkin işlemlerin etkisiyle bir miktar düşüş yaşandı.

Bankacılar, dolar/TL kurunun 1.5200 seviyesine doğru gevşeyebileceğini, ancak şu an için bu bölgenin altına inilmesinin zor göründüğünü ifade ediyorlar.

İnterbank'ta ortalam dolar/TL kuru bugün en düşük 1.5297 seviyesini gördü.

Tekstilbank'tan Dealer Erhan Kanısanlı, dün yurtdışında genel olarak değer kazanan bir hisse senedi piyasası görüntüsü oluştuğunu ifade ederek, bunda yükselen emtia fiyatlarının enerji hisselerine yansımasının etkisinin bulunduğunu söyledi.

Erhan Kanısanlı, yurtiçi piyasalara bakıldığında, yarı yıl sonu olduğu için TL'ye bir talebin söz konusu olduğunun göründüğünü vurgulayarak, "Mevcut durum 1.5300 seviyesine çekilen bir doları beraberinde getiriyor. Yurtiçi döviz piyasasında 1.5200 seviyesine doğru bir hareket yaşanmasını bekliyorum. Ancak bu bölgenin daha aşağısını öngörmüyorum" diye konuştu.

Yurtiçinde büyüme verisinin açıklandığına değinerek, birinci çeyrek verilerin beklentilerden kötü geldiğini, buna rağmen piyasaya çok olmusuz yansımadığını kaydeden Kanısanlı, "Veri beklentilerden çok da kötü değildi. Büyüme rakamları geçmiş veri olsa da, TCMB'nin faiz beklentisine yansıması olabilir. Yine yurtdışı piyasalara odaklı çok olumsuz olmayan bir gün yaşanacak gibi duruyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler