FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda yön nereyi gösteriyor?

Yurtiçi döviz piyasasında yükseliş eğilimli hareket gözleniyor.

Bankacılar, dolar-TL kurunda aşağı yönlü seyrin sınırlı göründüğüne işaret ediyorlar.

Bankalararası piyasada en düşük 1.4936, en yüksek 1.5085 seviyesini gören ortalama dolar-TL kuru şu anda 1.5019-1.5080 civarında bulunuyor.

Bir banka yetkilisi, dolar-TL kurunun avro-dolar paritesindeki harekete rağmen oldukça alıcılı göründüğünü belirtti ve kurun paritedeki harekete rağmen aşağı doğru gidemediğini söyledi.

Yetkili, yurtiçi döviz piyasasında yukarı doğru hareket gözlendiğine değinerek, "Sepet bazında TL'ye baktığımızda icddi değer kaybı olduğunu görüyoruz" dedi.

Banka yetkilisi, dolar-TL kuru için aşağıda 1.4950, yukarıda ise 1.5150 seviyelerine bakmak gerektiğinin altını çizdi ve şu şekilde konuştu:

"Dolar-TL kuru yukarıda 1.5150 seviyesini kırarsa, 1.5200 ile 1.5250 aralığına gireriz. Bono piyasası için ilk etapta yüzde 9.80 bileşik seviyesi önemli görünüyor. Bu bölgeden alıcı gelmesini bekliyoruz. Yüzde 9.80 seviyesi geçilirse, yüzde 10. bileşiğe doğru hareket olabilir.

Enflasyon rakamları bekleniyor. Rakamlar yurtiçi piyasalar açısından önemli olacak. Veri öncesinde bugün İTO tarafından açıklanacak rakamlara bakacağız. Bono tarafı bu rakamlarla şekillenebilir. Dolar tarafında aşağısı sınırlı görünüyor. Şimdilik 1.5100 seviyesini zorlayacak gibi duruyor."

[

SİZCE DOLAR DÜŞECEK Mİ, ÇIKACAK MI?](https://www.mynet.com/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler