FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doların değer kaybında sona gelindi

**Dolar yeniden yükselişe geçti. Peki önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir bekleniyor?

**

Dolar TL-Dolar Yuan-Dolar Cad-Dolar-KRW G.Kore-R PLZLOTY son dönem dolar dalgalanması ne anlama geliyor(teknık yorum )
M ayıs ayından bu yana dolar diğer bir çok para birimleri karşısında ortalama yüzde 15 değer yitirdi.D oların değer kaybında sona doğru geldiğimizi söyleyebiliriz.süreç olarak doların diğer para birimleri karşısında zirve yapmasının ardından oluşan (mayıs ayı zirveleriden sonra) oluşan gerilemeler, doların diğer para birimleri karşısında oldukça hızlı bir değer kaybı içine girdiğini gördük.Likidite bol ve ucuz, tatlı para bir süreliğine azalabilir mi ?B ol para, likidite dediğimizde pembe tablonunda dolar da yaşanacak bir yükseliş ile düşüş yerini ilk adımda bir kar realizasyonuna bırakması beklenebilir.D oların değerlenmesi süreci önemli olacaktır, Çünkü süreç içinde yükselişler sonrası yaşanacak ortalama ilk adımda yüzde +5 ile +10 hatta ucuncu adımlarda yüzde +15 lere varabilecek bir dolar tepki yükselişi görebiliriz.
Piyasalarında negatif anlamda etkili olabilecektir bir düzeltme dönemine gireceğini söyleyebiliriz.

Neden mayıs ayından bu yana ?
D olar mayıs ayında hemen hemen tüm para birimleri karşısında zirvedeydi.Mayıs ayından bu yana dolar karşısında değer kazanan para birimlerine bir göz attığımızda bu dönemden sonra dolar son 5.5 ayda çok ciddi bir düşüş süreci yaşadı ve ortalama yüzde -15 değer kaybetti.Bu değer kaybı gelinen fiyatlamalar itibariyle çok ama çok önemli trend seviyelerinin test ediliyor olması önemli.
Son dönem finansl piyasa fiyatlamaları olumlu, ancak balon oluşturma risklerini arttıracağı için sıkıntılı bir döneminde habercisi olacaktır. 2006-2007 yıllarında benzer likdite bolluğu sürecini düşünüdğümüzde çok ciddi düzeltmelerin geldiğini piyasa içindeki her katılımcı hatırlayacaktır.

Son 5.5 ayda dolar karşısında değer kazanan para birimleri

G elişmekte olan ülke para birimleri değer kaybetmeye hazır trend destek direnç noktalarındalar dolar yükseliş ehazır

1-USDTL YÜZDE +14
2-USDHUG MACAR FORTİNTİ YÜZDE +21
3-USDPL POLONYA ZLOTY YÜZDE +22
4-USD MXN MEKSİKA PEZOSU YÜZDE +10
5-USDBRL BREZİLYA REAL YÜZDE +15
6-USDZAR G.AFRİKA ZAR YÜZDE +17
7-USDYUAN ÇİN YÜZDE +2.9
8-USDKRW G.KORE WON YÜZDE +13
9-USD CAD KANADA DOLARI YÜZDE +8

Bir önceki pariteler yönelik bir önceki teknik yorumumuzdur.EURUSD 1.4159 denemesi sonrası ılk adım hedef seviyemiz olan 1.3850 (bugun en düşük 1.3831) fiyatlandı.İlerleyen saatlerde tekrar 1.3920 denemesi olabilir .1.3920 Bugun geçilmesi halinde 1.4030 deneyebilir. 1.4000 lar üzerinde kalmasını beklemiyoruz ve bu tepki ihtimalinide şimdilik zayıf görmekteyiz. aşağıda ise 1.3850 kırılması ıle ıkıncı adım 1.3600 fiyatlamasıda başlamış olacaktır.1 hafta ile 10 iş gunu aralığında, bir süre 1.4000 -1.3600 bant dalgalanması normal olacaktır.
Tablo büyük resimde euronun yükselişinin tamamlandığı ve büyük euro düşüşü öncesi bir yatay fiyatlanma sürecine girebileceğini tekrar edebiliriz.

AŞAĞIDA İSE EN SON EURUSD YORUMUMUZU OKUYABİLİRSİNİZ.

EURUSD NİN1.4000 üzerinde kalması şimdilik zor.Hedef 1.3850-1.3650 aralığıEURUSD son 3 ayda yüze +19 prim yaptı ve son haftada oldukça hareketli seyretti.Gelinen noktalar itibariyle son 4 gundeki dalgalanma 1.400 üzerinde kalıcı hareketin zor olduğunu göstermekte.Yeni haftada eurusd paritesinde 1.400 seviyesi altında 1.3850 ler denenebilir ve böyle bir tabloda eurusd paritesinde 1.3600 aylıklarda hedef konumda olacaktır.
Daha büyük resinde ise son 3 ayda yaşanan yükselişin düzeltmesi ve doların diğer para birimleri karşsında tepki fiyatlamasını görebiliriz.Dolar endeksi dXy 2.5 yıllık yükselen trend destek seviyesinden tepki geldi.
Haziran ayında 88.78 seviyesini gördükten sonra başlayan düşüş trendi ile dolar tüm dünyada ortalama yüzde -14.2 değer kaybetti . A ncak son 76.144 gördüğü seviye son yorumumuzda işaret etmeye çalıştığımız 2.5 yıllık yükselen trend destek seviyesine denk gelmekteydi ve bu seviyeden son 2 gunde tepki verdiğini görmekteyiz.
S üreç olarak dolar önümüzdeki gunlerde ortalam yüzde +3 ile +4.5 aralığında tepki yükselişi yapabilir.
Hedef 80.00 ler seviyesi bu noktanın geçilmesi ise önümüzdeki haftalarda ortalama yüzde +10 ile +14 aralığında dolar tepki yükselişi gelecektir. şimdilik 80.00 dolar hedef konumdadır.
HALİL REÇBER-ANADOLU YATIRIM

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler