FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz piyasaları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

"USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün Avrupa seansı kar satışlarıyla oldukça moralli geçildi. Nitekim günün genelinde 1,5150-1,5310 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,3 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD ikinci çeyrek revize büyüme rakamı piyasada yakından takip edilecektir. Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Bernanke sonrasında bir miktar yukarı hareket beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,5150 ve 1,5030 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5320 ve 1,54 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi hisse senetleri piyasasında yaşanan olumlu hava euroda alımları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,2650-1,2765 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,59 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD ikinci çeyrek revize büyüme rakamı piyasada yakından takip edilecektir. Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,28 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,2570 ve 1,2660 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,28 ve 1,2880 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD Makro Ekonomik Görünüm: Hisse senetleri piyasasında yaşanan yükselişin yanı sıra perakende satış datasının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi sterlinde alımları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,5457-1,5598 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,52 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere ikinci çeyrek büyüme rakamının yanı sıra ABD ikinci çeyrek revize büyüme rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5460 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,5370 ve 1,5460 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5610 ve 1,5710 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede kısa vadede düzeltmeler yaşansa da yendeki değerlenme eğiliminin sürdüğünü gözlemliyoruz. Nitekim günün genelinde 84,4-84,9 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,37 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD ikinci çeyrek revize büyüme rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat konumunda olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede bir miktar aşağı hareket beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 84 ve 83,8 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84,85 ve 85,7 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler