FİNANS

Döviz piyasası

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Dolar kurunda aşağı hareketlere sınırlı tepki verme durumu dün de sürdü. İç piyasada yaşanan olumlu gelişmelerde dahi sınırlı bir gerileme kaydeden dolar kurunda 1,4860 destek oluşturdu. Nitekim gün içinde 1,4860-1,4955 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,03 oranında değer kaybetti.

Bugün, Türkiye dış ticaret dengesi, Euro Bölgesi eylül ayı TÜFE tahmini ve Almanya eylül ayı istihdam rakamlarının yanı sıra ABD ikinci çeyrek büyüme rakamı, ikinci çeyrek kişisel tüketim verisi ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde al sinyallerinin devam ettiğini, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve dolar kurundaki hareketi desteklemediğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise dışarıdaki gerilim yeniden canlanmasına bağlı olarak dolarda çıkış yaşanabilir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4840 ve 1,4750 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5010 ve 1,5100 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Avrupa seansında teknik satışların güç kazanmasına bağlı olarak paritenin son iki haftanın en düşük seviyesine gerilediğini gözlemledik. Nitekim gün içinde 1,4525-1,4648 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,24 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi eylül ayı TÜFE tahmini ve Almanya eylül ayı istihdam rakamlarının yanı sıra ABD ikinci çeyrek büyüme rakamı, ikinci çeyrek kişisel tüketim verisi ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde sat sinyallerinin devam ettiğini, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve paritedeki satışları desteklemediğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,4578 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4450 ve 1,4520 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4640 ve 1,4710 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
İngiltere Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmeyeceğine yönelik beklentilerin piyasada etkili olmasına bağlı olarak sterlinin güç toplandığını gözlemledik. Özellikle, Banka’nın depo ihalelerinde faizde fazla değişiklik yapmaması piyasadaki baskıyı azalttı. Nitekim gün içinde 1,5826-1,5990 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,44 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere eylül ayı GfK tüketici güven anketinin yanı sıra ABD ikinci çeyrek büyüme rakamı, ikinci çeyrek kişisel tüketim verisi ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük ve göstergelerinde sat sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak piyasada düşüş eğiliminin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Hem sinyallerin satışları desteklemesine hem de piyasaya katılımın alımlarda düşük olmasına bağlı olarak düşüş eğiliminin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,6040 direnci aşılmadıkça satış baskısının devam etmesi beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,5760 ve 1,5855 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6040 ve 1,6140 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Japonya’nın TÜFE rakamları sonrasında değer kaydeden yen paritede sert bir çıkışa neden oldu. Dolardaki değerlenme de bu harekette etkili oldu. Nitekim gün içinde 89,35-90,35 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,83 oranında değer kaybetti. Bugün, Japonya’nın konut verileri, Euro Bölgesi eylül ayı TÜFE tahmini ve Almanya eylül ayı istihdam rakamlarının yanı sıra ABD ikinci çeyrek büyüme rakamı, ikinci çeyrek kişisel tüketim verisi ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde bekle sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre yükseldiği ve paritedeki alımları desteklemediğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına karşın sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda güçlenmesine bağlı olarak paritede yükseliş devam edebilir.

Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 89,6 ve 88,95 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,75 ve 91,45 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler