FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dövizde Günün Stratejileri

Dün uluslararası piyasalarda yine doların son derece zayıf kaldığını gördük. Önemli bir ekonomik değişiklik olmayınca, dolar karşısında tüm para birimleri ve emtialar, güçlü konumlarını sürdürüyorlar. Teknik olarak baktığımızda, dün bir miktar realizasyonun geldiğini gördük. Bu açıdan, bugünkü hareketler büyük önem taşıyacaktır. Saat 17.00'de ABD'den Konut Satışları rakamları gelecek. Günün tek önemli verisi bu. Beklentileryüzde 0,4 düzeyinde.

Eur/Usd
Dün 1,4245 seviyesine kadar yükseldikten sonra kar satışları kendini hissettirmeye başladı. Bugünkü hareketler, bu kar satışlarının karşılanıp karşılanamayacağı konusunda çok önemli sinyaller verecektir. Paritenin önemli desteği 1,4080 seviyesinde. Bu destek korunduğu sürece gelen satışlar kar satışı olarak adlandırılacak ve Eur/Usd paritesindeki yükseliş trendinde bir bozulmadan söz edilemeyecektir. Dolayısıyla bu seviyeye doğru yaşanan geri çekilmeler, pozisyon alma noktasında fırsat niteliğinde. 1,4245 - 1,4280 seviyeleri ise yine paritenin yükseliş sırasında zorlanabileceği bölgeler. Gün içi kar realizasyonu için değerlendirilebilir.

Gbp/Usd
Dün doların zayıflığıyla birlikte Euro'ya karşı da son derece güçlü olan Pound, güne 1,64 seviyesinin üzerine yerleşmiş biçimde başlıyor. 1,6400 ve 1,6345 seviyeleri çok önemli destekler. Bu desteklerin üzerine kalındığı sürece, Gbp/Usd paritesinde satış yönünde işlemler yapmak aşırı riskli olacaktır.

Altın
Dün 988$ hedefimize ulaşan altın fiyatları, beklentilerimize paralel şekilde bu seviyelerden kar satışlarıyla karşılaştı. Kar satışlarının sonlanacağı nokta olarak 974-976 bandını vurgulamıştık. Altın fiyatları da dün akşamüstünden bu yana, bu bant içerisinde seyrediyor. Bugün için bu bandı ufak çapta genişleterek strateji oluşturmak mümkün. Yani 973 - 977 aralığı hangi yönde kırılırsa, hareketler sertleşeceğinden, bu şekilde pozisyon alınabilir. Genel olarak yükselen trendde şu aşamada herhangi bir bozulma bulunmuyor. 973$ ın kırılması, ufak çapta bozulmalar başlatacaktır.

Usd/Try
Dolar'ın uluslararası piyasalardaki aşırı zayıflığının etkisinde dolar/tl paritesi de bir hayli geriledi. İç dinamiklerin sıkıntılı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla dolar'ın uluslararası piyasalarda bir miktar toparlanmasıyla birlikte dolar/tl paritesinde önemli yükselişler başlayacaktır.
(TRİA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR) www.triafx.com

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler