FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Düşük ayarlı küçük altına dikkat!

**Küçük altının fiyatının yüksek olması nedeniyle bazı kişilerin, gelin ve damada 8 ayarlık küçük altın taktığı bildirildi.

**

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayından önce düğün açısından oldukça hareketli geçen yaz aylarında birçok çiftin, mutluluğa adım attığını söyledi.

Evlilikte çiftler için mutluluk kadar takılan para ve altınların da büyük önem taşıdığını ifade eden Şen, şunları kaydetti:
“Çiftler, düğün için yaptığı borçları genellikle bu takılar sayesinde kapatıyor. Ancak son dönemlerde gelin ve damatlar, ’çakmak küçük altınlar’ yüzünden mağdur oluyor. 8 ayarlık bu takılar, küçük altınla aynı görünüme sahipler. Ancak, 15-20 lira arasında satılıyor. Çiftler, kuyumcuya götürdüğünde ise oldukça düşük fiyata satabiliyorlar. Bazı kişiler, bu altını alana kadar çifte 20 lira taksa çok daha faydalı olur. İnsanlar, küçük altın takıyormuş gibi karşı tarafı kandırmaya çalışarak, hem kendi değerini düşürüyor hem de karşı tarafı hiçe saymış oluyor.”

Bu tür takıların alım satımının önlenmesi için gram ve yarım gram altınların piyasaya sürüldüğünü belirten Şen, “Yarım gram altın 30 lira civarında satılıyor. Çok da değer kaybetmiyor. ’çakma küçük altın’a 20 lira verene kadar yarım gram altına 30 lira verebilirler” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler