FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Duvar kağıtlarına ithalat önlemi

Duvar kağıtlarına ithalat önlemi

Duvar kağıtları ithalatına yönelik korunma önleminin 3 yıl uzatılması ve bu ürünün ithalatında ek mali yükümlülük uygulanması kararlaştırıldı.

Ekonomi Bakanlığın, İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, bazı duvar kağıtları ve benzeri duvar kaplamalarına yönelik soruşturma sonucunda alınan kararlar yer aldı.

Kararlar, "duvar kağıtları ve benzeri duvar kaplamaları (ön yüzü pürtüklü kabartmalı, boyalı, desen baskılı veya başka şekilde dekore edilmiş bir kat plastikle sıvanmış veya kaplanmış kağıttan meydana gelmiş olanlar)", "duvar kağıtları ve benzeri duvar kaplamaları, pürtüklenmiş, kabartılmış, yüzeyi boyanmış, motif baskılı veya yüzeyi başka şekilde dekore edilmiş koruyucu şeffaf plastik maddeIerle sıvanmış veya kaplanmış kağıtlardan yapılmış olanlar" ve "duvar kağıtları ve benzeri duvar kaplamaları (ön yüzü örmeye elverişli maddelerle (bu maddeler birbirine paralel telIer halinde birleştirilmiş veya düz dokunmuş olsun olmasın) kaplanmış kağıttan meydana gelmiş olanlar)" için geçerli olacak.

Bu kapsamda, İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, söz konusu ürünlerin ithalatında uygulanan korunma önleminin 3 yıl uzatılmasına karar verdi.

Söz konusu ürünlere yönelik ek mali yükümlülük de uygulanacak. Mali yükümlülük, 6 Ağustos 2018-5 Ağustos 2019 tarihlerinde kilogram başına 3,75 dolar, 6 Ağustos 2019-5 Ağustos 2020 tarihlerinde kilogram başına 3,5 dolar, 6 Ağustos 2020-5 Ağustos 2021 tarihlerinde kilogram başına 3,25 dolar olarak belirlendi.

Soruşturma konusu eşyanın ihracatçıları olarak önemli bir menfaati olan Dünya Ticaret Örgütü üyeleriyle talep olması halinde istişarelerde bulunulmasına, gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınmasına ve önlemin istihsali hususunda Bakanlar Kuruluna öneride bulunulmasına da karar verildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler