FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Endeks yön arayışını sürdürüyor

**İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne hafif alıcılı yatay bir başlangıç yaptı.

**

Açılışta 50 bin 431 puana yükseldikten hemen sonra 50 bin bölgesinesarkan Bileşik Endeks, 50 bin - 50 bin 400 aralığında yatay seyir izliyor.

Endeks, önceki ikinci seans kapanışına göre 47 puan düşerek günün ilk yarısını 50 bin 150 puandan tamamladı.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Dün ABD borsaları Abu Dabi'nin Dubai'ye 10 milyar dolar yardımda bulunması ile uluslararası piyasalardaki kaygıların hafifletmesi, Exxon Mobil'in XTO Energy'yi satın alacağına yönelik haberin şirket satın almalarına ilişkin iyimserliği artırması ve Citigroup ile Wells Fargo’nun TARP kapsamında aldıkları borcu geri ödeyeceklerine ilişkin haberlerle 14 ayın en yüksek seviyelerinden kapandı.

Asya piyasalarında hafif düşüşler gözlenirken, İMKB'nin hafif alıcılı açılışın ardından kar satışlarıyla karşılaşan vadeli ABD endeksleri ile Avrupa piyasalarına benzer bir seyir izlediği gözleniyor.

Bugün İngiltere'de TSİ 11:30'da TÜFE, TSİ 12:00'da Almanya ZEW beklenti endeksi ile Avro Bölgesi ZEW beklenti endeksi açıklanacak. ABD'de ise TSİ 15:30'da ÜFE ve New York FED imalat endeksi, TSİ 16:00'da net sermaye giriş/çıkışı, TSİ 16:15'tesanayi üretimi ve kapasite kullanımı, TSİ 20:00'de NAHB konut piyasası endeksi ve TSİ 23:30'de API haftalık ham petrol stokları dataları açıklanacak.

Yurtiçinde siyasi gelişmeleri takip eden, ancak daha çokyurtdışı piyasalara bağlı hareket eden İMKB, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıdan çıkacak faiz kararı ile açıklamaları bekliyor.

Pay Menkul Değerler AR-GE Yurtiçi Satışlar Yönetmeni Yavuz Tirali, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği DTP'yi kapatma kararı ile piyasalarda düşüş bekleyenlerin şu ana kadar yanılmış göründüğünü ifade etti.

Yavuz Tirali, yaşanan çıkış hareketinin son zamanlarda olduğugibi yine yurtdışı kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Geçen hafta Dubai'den gelen olumsuz haberler yurtdışında yeni bir kriz beklentisi yaratdıysa da, bunun olmayacağı görülünce özellikle ABD piyasaları yukarıya doğru tepki verdi ve dünya piyasaları da bunu izledi.

Bu son çıkışla beraber bazı uzmanların öngördüğü W formasyonuolasılığı zayıflamış oldu. İMKB de buna paralel olarak 50 bin direncini aştı. İMKB'nin yeni hedefi yüzde 10'luk bir ivme ile 55 bin seviyesi olacaktır. Özellikle yılsonunun gelmesiyle beraber 2010 yılına dönük olarak beklentilerin iyi olması bu hedefi ulaşılabilir kılmaktadır.

Türkiye piyasaları özellikle kredi notunun artırılmasıyla önemli bir güç kazanmıştır. Yine de yatırımcılar bu seviyelerde temkinli olmalıdır. Çünkü kar satışları da gelebilir."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler