FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Euro ve dolar el ele zirve tazeledi

Kâr realizasyonu ve Merkez Bankası Başkanı Yılmaz’ın açıklamalarıyla 1,67’ye inen dolar 1,73 YTL’yi aşarak 28 ayın zirvesine çıktı.
Euro bugün 2.1980 YTL'ye kadar çıkarken, 2006 Haziran'da gördüğü 2.1825 YTL'yi geçmiş oldu.

Piyasada yeni gelen alımlar dolar ve euroyu uçurdu.

Euro YTL karşısında tarihin en yüksek seviyesine çıkarken, dolar da zirveye doğru ilerliyor.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Euro bugün 2.1980 YTL'ye kadar çıkarken, 2006 Haziran'da gördüğü 2.1825 YTL'yi geçmiş oldu. Dolar ise yeni bir alım dalgası ile 1.70 YTL'nin üzerine çıktı, 1.7250 YTL'ye kadar tırmandı. Doların tarihi zirvesi 1.7700 YTL'de bulunuyor.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın döviz depo piyasasında borçlanma limitlerini yüzde 100 artıracaklarını açıklaması da doların ateşinin düşmesinde etkili oldu. Ancak dolar daha sonra yeniden 1,70’in üzerine çıktı ve 1,7330 YTL ile 28 ayın yeni zirvesini gördü.

Uzmanlar gelişmekte olan piyasalarda çıkışın sürmesi durumunda düşüşün kalıcı olmayacağını belirtiyor. 1,70’in yeniden kırılmasıyla 1,75’in denenebileceği kaydediliyor.

Piyasada hedge fon satışlarının devam etiğini belirten uzmanlar, hükümetin mevduata yeni bir garanti uygulamasının olmadığını açıklamasının da olumsuz algılandığını kaydediyor. Hükümetin piyasadaki yangını söndürmek için hamle yapmasını bekleyen analistler, herhangi bir adım atılmadığı ölçüde panik halinin de sürdüğünü kaydediyor.

Öte yandan dün konuşulmaya başlanan Merkez Bankası'nın doğrudan döviz satışı yolu ile piyasaya müdahale beklentisi de artmış görünüyor.

Merkez Bankası dün faiz toplantısından ardından yaptığı açıklamada gerekli görüldüğünde doğrudan müdahale edebileceğinin işaretini vermişti. Merkez Bankası'nın piyasadaki oynaklığı azaltmak için yarından itibaren döviz deposu piyasasındaki borçlanma limitlerini yüzde 100 artıracaklarını açıklaması ise işe yaramamış görünüyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler