FİNANS

Faiz artırımı bekleniyor

ABD Merkez Bankası FED'in yarın yapılacak Açık Piyasa Komitesi toplantısından bir kez daha faiz artırımı kararı çıkması bekleniyor.Bu kararın FED'in yaklaşık 2 yıldır devam eden faiz artırımı serisinin son artırımı olacağı görüşü ağır basıyor. Ayrıca analistler, bu faiz artırımı kararınını hisse senetleri üzerindeki etkisinin, daha önceki faiz artırımlarına göre daha az olacağını ifade ediyorlar.

Analistler, yapılacak faiz artırımının son artırım olacağına kanıt olarak ABD ekonomisinin yılın son çeyreğinde beklentilerden daha az büyümesini ve büyümenin yavaşlama eğilimine girdiğinin kesinleşmesini gösteriyorlar. FED'in faiz artırımlarına devam etmesihalinde artan faiziler nedeniyle kredi kartı ve borç faizlerine yapılan ödemeler artarken, harcamaların azalacağını ifade eden analistler, düşen tüketici gelirlerini iş dünyasının borç almak için daha yüksek faiz ödemesi anlamına geleceğine de dikkat çekiyorlar.

ABD'de Cuma günü aylık yaratılan yeni iş sayısı açıklanacak. Beklentiler Ocak ayında 245 bin yeni iş yaratıldığı yönünde.

Çarşamba günü açıklanacak ISM imalat sanayi endeksi'nin iseAralık ayındaki 55.6 seviyesinden Ocak ayında 55'e gerilemesi bekleniyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler