FİNANS

"Faiz artışı para çıkışını önlemez"

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Türk ekonomisinde yaşanan gelişmelerin, global piyasalarda yaşanan dalgalanmanın bir parçası olduğunu ve risk algılamaları değişen yabancı yatırımcının piyasalardan çıkış yönündeki eğiliminin faiz artırımları ile önlenemeyeceğini vurguladı.

Morgan Stanley, bugün yayınladığı ve Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararını değerlendirdiği raporunda, Merkez Bankası'nın döviz kurlarındaki aşırı volatiliteyi engellemek ve piyasaları bir düzene sokmak için faiz oranlarını son bir ayda ikinci kez arttırdığını belirtti. Dün yapılan 225 baz puanlık artırım ile toplam fazi artırımının 400 baz puana ulaştığına dikkat çeken Morgan Stanley, bu oranın son iki ayda enflasyon bekleyişlerinde yaşanan kötülemenin üzerinde olduğunu vurguladı.

Türk Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerini körü körüne takip eder bir hava yarattığını ifade eden Morgan Stanley, bunun sadece belirsizliği artıracağını ve uzun vadede politika kredilitesine zarar vereceğini savundu. Kısa vadede global risk algılamalarındakideğişmenin durulmayacağını ve Türkiye'nin önemli likidite çıkışlarına mağruz kalmaya devam edebileceğini ifade eden Morgan Stanley, bundan çıkış yolunun hükümetin ihtiyatlı para politikalara ve yapısal reformlara bağlılığını sürdürmesi olduğunu vurguladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler