FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz ve döviz

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu

**

Faiz Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 8.95 valörlüde ise yüzde 9.10 olan 3 Ağustos 2011 itfalı gösterge kıymetin bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 9.02/8.92 seviyesindeydi.

Gösterge faiz geçen hafta perşembe günü basında yer alan IMF ile yerli ve yabancı yatırımcılardan eşit, ancak yüzde 1.5 ile 3 arasında stopaj alınmasını öngören bir taslak çalışma yapıldığı haberleri ile gerilemiş ve işlem bazında en düşük yüzde 8.59 seviyesini test etmişti. Dün yüksek gelen enflasyon tedirginlik yaratırken IMF beklentileri faizin yukarı hareketini sınırlıyor.

Bu ayki yüksek itfalar nedeniyle faizde yukarı yönlü hareketler de beklenebilir. Bu hafta için faizde yüzde 8,90-9,20 bandında bir hareket görülebilir.

Döviz
Dün sabah ilk işlemlerde 1.43 seviyesinin altında olan Euro/dolar paritesi, ABD'de açıklanan veriler ve yurtdışı piyasalardaki olumlu seyrin etkisiyle 1.44 seviyesinin üzerine çıktı. Parite etkisi ve IMF ile anlaşma olacağı beklentileri ile dolar/TL bu sabah 1.4660 seviyelerine geriledi.

Bankalararası piyasanın dün spot kapanışında 1.4850/1.4875 lira seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonu bu sabah ilk işlemlerde 1,4685/1,4720 seviyesindeydi. Aynı saat itibarıyla euro/dolar paritesi ise 1.4460 seviyesinden işlem gördü.

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in, IMF ile bir anlaşma yapmayı istediklerini, bu konudaki müzakerelerin gerçekleştirildiğini belirterek, müzakerelerin kısa sürede neticelenmesini ümit ettiklerini söylemesi yurtiçinde TL’nin bu seviyelere gerilemesine neden oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler