FİNANS

Faiz ve döviz

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu

**

Faiz Tahvil/bono piyasasında 16 Kasım 2011 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9 altında hareketi devam ediyor. Yüzde 9 seviyesinden yüzde 8,5’a hacimli bir gerileme yaşanırken, içeride yaşanan olumsuz algılama faizleri Cuma günü yüzde 9 seviyesine kadar yükselmişti.

S&P’nin kredi notu artırımıhaberi sonrasında ise yüzde 9 seviyesi yine geçilemedi. Yüzde 8, 8-9 arasında dalgalanmanın devam etmesini, bugün açıklanacak Kapasite Kullanım Oranları ve Hazine borçlanma programının yakından takip edilmesini bekliyoruz.

Döviz Bankalararası piyasanın dün spot kapanışında 1.52/1.5220 lira seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1.51/1.515 seviyesindeydi.

Dolar güne TL karşısında değer kayıpları ile başlarken, sabah Euro/dolar paritesinin 1.3650 seviyesine kadar yükselişinin olumlu etkisi görülüyor.

Yunanistan’a 20-25 milyar Euro yardım gelebileceği haberlerinin etkisi sınırlı kalabilir ve paritedeki yükseliş geçici kalabilir. Dolarda 1,51 seviyesi, paritede 1,36 noktası önemli olacaktır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler