FİNANS

Faiz yüzde 20'lerden döndü

Bono piyasası dalgalı bir seyir izliyor. Gösterge niteliğindeki bileşik faizler gün içinde yüzde 20,19 ile Ocak 2005'ten beri en yüksek seviyeyi gördü. Spot işlemlerde yüzde 19,70 seviyelerinden kapanan bileşikler faizler, valörlü işlemlerde yüzde 20 seviyelerinin üzerine çıkmasına karşın gelen alışlarla yüzde 19,64 seviyelerine geriledi.

Bir banka yetkilisi, özellikle 20 Haziran tarihinde yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde kısa vadeli bonolar dahil tüm piyasaya gelen satışın yeni bir faiz artırımı beklentisinin bulunduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Merkez Bankası'nın dövize müahale sonrası da yükselişini sürdüren ve yüzde 20 seviyelerini aşan gösterge bono faizleri, ABD'de açıklanan TÜFE rakamları sonrası yüksek seviyelerini korurken, olumlu açılan yurtdışı piyasaların etkisiyle geriledi. Faizlerde halihazırda teknik olarak kuvvetli bir destek seviyesinin bulunmaması ve alıcıların isteksiz olması, 20 Haziran tarihinde yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde piyasalarda yeni bir faiz artışı beklentisi oluşmasına neden oluyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler