FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Goldman Sachs: Çin'den çıkın, Türkiye'ye girin

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jim O'Neill, yatırımcıları Çin'deki hisse senetleri fiyatları karşısında dikkatli olmaları çağrısında bulunurken, Türkiye'yi hisse senedi alınabilecek alternatif pazarlar arasında gösterdi.

Bloomberg'e konuşan ve Çin'de hisse senetleri piyasasının uzun zamandır ralli yaşadığını söyleyen O'Neill, ülke borsalarında işlem gören hisselerin artık ucuz olarak nitelenemeyeceği belirtti.

Yatırımcıları, Çin yerine bu dönemde Türkiye, Endonezya ve Polonya'daki hisse senetlerine yatırım yapabileceğini söyleyen O'Neill, Endonezya'ya da yeni yönetimin yatırımcılar için cazip fırsatlar sunabileceğini söyledi.

Polonya'nın da küresel krizden az etkilenen ülkeler arasıda yer aldığını belirten O'Neill, bu ülkenin resesyonda olduğu işaretlerini göstermediğini de ifade etti.

Çin hükümetinin geçtiğimiz gün ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamadan sonra dün yüzde 4.7 düşen Shangai Composite Endeksi, bugün de yüzde 2.9 düşüş kaydetti. Hükümet yaptığı açıklamada, 585 milyar dolarlık önlem paketinin ülkenin düşen ihracat ile yaşadığı sıkıntıları gidermeye yetmeyeceğini açıklamıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler