FİNANS

Güçlü dolar çok önemli

**ABD Hazine Bakanı Geithner, "Güçlü dolar ülkemiz için çok önemli, bunu herkesin anlaması lazım" dedi.

**

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, değerli doların ABD için önemli olduğunu ve Amerikalıların gelecekte daha tutumlu olacaklarına dünyanın inandırılması gerektiğini söyledi.

"Güçlü dolar ülkemiz için çok önemli, bunu herkesin anlaması lazım" diyen Geithner, İstanbul'da yarın yapılacak G7 maliye bakanları toplantısına katılacak. Geithner dün yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, "Güçlü dolar ülkemiz için çok önemli, bunu herkesin anlaması lazım" dedi ve doların global finans sisteminde oynadığı "olağanüstü" rolün ABD'nin sorumlulukla davranmasını gerektirdiğini kaydetti.

Geithner, diğer ülkelerin ABD'nin büyük boyuttaki borçlarını finanse etmeye devam edip etmeyeceği ve alternatif bir rezerv para birimi aranıp aranmadığı yönünde tartışmaların farkında olduğunu ve ABD'nin doların değerini korumak için tedbir almaya hazır olduğuna herkesi inandırmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Geithner, "Doların rezerv para birimi olmasının üzerimize bazı özel sorumluluklar ve yük getirdiği bir gerçektir. Sadece ABD vatandaşlarını değil, tüm dünyayı bundan böyle, kazandığımız kadar harcayacağımıza ikna etmemiz gerekiyor" dedi.

"KRİZDEN ÇIKMAK BİRAZ ZAMAN ALACAK" ABD ekonomisinin büyümeye geri dönüşün erken işaretlerini göstermekte olduğunu ancak yüksek işsizlik ve finansal kuruluşların sağlığına yönelik belirsizliğini, muazzam acı ve travmanın hala orada durduğunu gösterdiğini söyledi.

Geithner, Obama yönetiminin sürdürülebilir toparlanmanın sağlanması için gereken herşeyi yapma taahhütüne bağlı olduğunu belirtirken, ekonominin tammen toparlanmaya dönmesinin biraz zaman alacağını da vurguladı. Geithner, ülkelerin resesyon ile mücadele ederken argesif olmaları gerektiğini de ifade etti.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler