Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York Borsası’nın açılış gongunu çaldı. New York borsasında yetkililerden bilgi alan Gül, yerel saatle 09.30’da gongun düğmesine basarak borsayı açtı. Bu sırada Gül’ün yanında New York Menkul Kıymetler Borsası Euronext CEO’su Duncan Niederauer de hazır bulundu. İşlemlerin yapıldığı salonda çalışan brokerlar bu sırada Gül’ü alkışladılar.
New York Borsası özel defterini de “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül” diye imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, bunun ardından kısa bir açıklama yaptı. Gül, “New York Borsası’na gelmekten çok mutluyum. Aslında şu anda çok ilginç bir zamanda buradayım çünkü mali kriz var ve mali krizin dünyaya yansımaları var. Ama her şeyin iyi olacağını ümit ediyorum. Burası ekonominin kalbi” dedi. Gazetecilerin “Eliniz uğurlu gelir mi” sorusuna karşılık Gül, “umarım” cevabını verdi.
Duncan da “Gül’ü bugün burada konuk etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Gül, BM genel kurulu toplantıları ve mali kriz nedeniyle çok yoğun bir hafta yaşayan New York Borsası’nın son gününde bizi ziyaret etti” diye konuştu.
Gül daha sonra işlemlerin yapıldığı salona geçti. Gül, Turkcell standını da ziyaret etti. Bu arada Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Duncan ve Gül bir süre borsa ile ilgili sohbet ettiler.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geçen yıl bugün (26 Eylül 2007) borsanın açılış gongunu çalmıştı. New York Borsası’nın açılışını Turkcell’in borsaya kote olduğu gün Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet de yapmıştı.