FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük analiz

Dün piyasalarda fazla önemli bir haber akışının olmaması teknik ağırlık hareketlerin oluşmasına neden oldu. Dolardaki değerlenme belli bir noktaya kadar devam ederken euro nun da belli destek aldığı görüldü. Bugün ABD den izleyeceğimiz önemli haber akışları arasında konut sektörü verileri ile Richmond Fed imalat endeksi verileri izlenecek her iki verinin de yüksek gelmesi piyasalarca olumlu değerlendirilmeye sebep olabilirken özellikle konut sektöründeki gelişmeler ekonomik açıdan umutları arttırabilir.

Eur/Usd Dolardaki değerlenme önceleri 1,38 seviyelerine kadar dayamış olup burada tutunması ile tepkiler görülmekte. Euronun da biraz değer kazanması da desteklenirken 1,38 – 1,40 bandı arasında hareketlerin sürmesi düşünülebilir. 1,38 in piyasa olumsuzluğu ile aşağı geçilmesi bu bandı bozabilecektir. Geri çekilimler bu anlamda 1,38 in daha aşağısında olabilir.

Gbp/Usd Poundun yine zayıflaması ile Gbp/Usd nin de yükselişi sınırlı kalırken piyasalardaki olumsuzluk pounda da geri çekilimleri getirebiliyor. Paritelerdeki karasız görünümün bir süredir devam ettiğini söylersek Gbp/Usd de bu aralığın 1,62 ile 1,65 bandı arasında hareket edebildiği belirtilebilir. Burada 1,62 desteğinin önemi devam ediyor.

Altın Emtia piyasası ile birlikte Altının da geri çekildiği gözlemlenirken 930 seviyesinin aşağısına inilmesi ile 920 seviyelerinin de aşağısına düşüş göstermesine neden oldu. Altın piyasada alternatif yatırım aracı olma özelliğini azaltırken geri çekilimler 915 desteğinin önemini arttırdı. 915 seviyesinde sonra 900 teknik ve psikolojik desteği bulunuyor. Doların değerlenmesi de Altının gevşemesinde etkili olmaya devam ediyor.

Usd/Try Piyasadaki olumsuzluğunun artış göstermesi Usd/Try nin de yükselmesine neden olurken 1,58 seviyesindeki direnç noktasını aştığı görülürken 1,59 dan sonra 1,60 a doğru yaklaşırken yükseliş hareketinde yavaşlamalar da göze çarpabilir. Piyasadaki olumsuzluğa bağlı hareket oluşurken 1,60 ın güçlü direnç noktası olduğu söylenebilir. Destek ise 1,5650 şeklinde oluşuyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler